Sebastian Vettel slår tillbaka - har pole position i Kanada

Hamilton: ”Det är så som racing ska vara”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ferrari är tillbaka.

Med Sebastian Vettel i pole position.

– Det är fantastiskt för teamet, det har varit väldigt tuffa veckor, säger han

Efter en tung säsongsinledning så slår Sebastian Vettel tillbaka, med ett banrekord i Montreal och med pole position i Kanada GP.

Han lyckades besegra Lewis Hamilton med två tiondelar i kvalet och ta sin första pole position på 17 GP-lopp.

– Lewis är riktigt bra i varje kval så han är svår att slå, men nu är jag full av adrenalin och det var en nästan obeskrivlig känsla i bilen. Den bara kom till mig, greppet fanns där och jag är fantastiskt glad för teamet, det har varit väldigt svåra veckor för oss, säger Sebastian Vettel.

Men det finns ett orosmoment inför Kanadas GP som avgörs i morgon, det är att Ferrari verkade ha stora problem med däckslitaget under fredagens träningar där Mercedes såg betydigt starkare ut på longrunsen.

– Det var hemskt under fredagens träningar, men bilen var betydligt bättre i dag och det tar vi med oss, säger Vettel när han intervjuas av Jenson Button efter kvalet. .

– Dessutom har vi haft rätt strategi och undviker nu det mjuka däcket under racet. Det var ett bra kval och det tar vi med oss till racet för där kommer att vara tufft.

Sebastian Vettel har pole position i Kanada

Mercedes har vunnit samtliga lopp i år, fem av dem dubbelt. För två veckor sedan, i Monaco, lyckades Ferrari och Sebastian Vettel tar sig upp på andra plats och nu finns möjligheten att ta årets första seger.

– Mercedes båda bilar kommer att vara väldigt snabba, men vi ska göra allt vi kan för att kunna vara med och slåss om segern, säger Vettel.

Lewis Hamilton som leder VM och som jagar sin sjunde seger i Kanada var inte allt för missnöjd efter kvalet

– Jag kan inte vara besviken. Ferrari var för snabba, framförallt i den sista sektorn. Vi gjorde allt vi kunde, säger den regerande mästaren efter kvalet.

– Detta är så som racing ska vara och jag hoppas att det blir ett spännande lopp i morgon.

Både Vettel och Hamilton startar Kanadas GP på mediumdäcken, bakom dem delar Charles Leclerc och Renaults Daniel Ricciardo andra startled. Fjärdeplatsen är Ricciardos bästa kvalresultat sedan han kom till Renault inför årets säsong.

Valtteri Bottas som är tvåa i VM gjorde däremot en miss under kvalet och snurrade runt och även om han inte gick i muren så fick han ett stukat självförtroende och hade ingenting med kampen om pole position att göra.

– Jag måste titta mig själv i spegeln och se vad som gick fel, säger Bottas,

Han startar först i tredje led, intill Pierre Gasly, Red Bull.

F1-bloggen med snacket efter kvalet och inför Kanada GP


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM