Lewis Hamilton tar sjätte segern på åtta lopp i F1

Stor ledning i VM i Formel 1

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Claude Paris / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

SPORTBLADET

Lewis Hamilton fortsätter att vinna.

I Frankrike tog han sin sjätte seger - på åtta lopp i F1.

– Detta är min bästa säsongsstarten någonsin, säger den regerande mästaren.

Britten som kör för Mercedes hade pole position, han tog starten och var sedan aldrig hotad. Enkelt kunde han köra hem ännu en seger och även om det återstår 13 lopp av årets säsong så känns det som om han är på väg mot sin sjätte VM-titel.

Hans femte med Mercedes.

– Det har varit en fantastisk helg, den här sporten är så utmanande och jag älskar att hela tiden ligga på gränsen och verkligen få varje detalj att fungera. Jag är extremt glad över att vi verkligen fick allt att fungera perfekt, säger Hamilton när han intervjuas efter loppet.

– Det var verkligen inte enkelt, allt var precis på gränsen precis hela tiden. Det var så varmt, temperaturerna i cockpit var höga och jag fick verkligen spara motorn, spara däcken och spara bränsle. Jag hade problem med blåsor på framdäcken och var lite orolig. Samtidigt är jag glad. Detta är den bästa säsongsstarten vi någonsin har gjort.

Lewis Hamilton tog seger nummer sex i VM i F1

Bakom Hamilton slutade kollegan Valtteri Bottas tvåa, en placering han även har i världsmästerskapet, Ferraris Charles Leclerc slutade trea och Max Verstappen (Red Bull) fyra.

– Det hände inte så mycket i mitt race egentligen. Lewis gjorde en bättre start och han var snabbare, jag kunde inte matcha hans fart. Jag måste kolla upp vad det beror på till nästa lopp, säger Valtteri Bottas.

– Jag vet att han inte är oslagbar, men jag måste jobba hårt för att se vad jag kan förbättra till nästa lopp.

Det avgörs i Österrike på söndagen den 30 juni.

Publicerad:

LÄS VIDARE