Värvningskuppen föll – då blev det storförlust

Foto: Magnus Sandberg
SPORTBLADET

UMEÅ. Umeås lyckades inte med värvningskuppen – då blev det storförlust mot Södertälje Kings.

Toni Bizaca ledde regerande mästarna till seger med 85–53.

– Han är bästa scorern i ligan, säger Thomas Massamba.

Umeås BSKT ville förstärka laget med De Vet Du-stjärnorna Johan Gunterberg och Christopher Martland till matchen mot Södertälje Kings.
Men artisterna, som la ner basketkarriären 2011, fick inte ihop schemat och kom inte till spel mot de regerande mästarna.
Umeå fick därmed klara sig med bara två guards och en skadeskjuten trupp. Södertälje Kings hade därför inget större problem med att köra över hemmalaget med 85–53.
– Det rann iväg lite. Vi blir lite trötta på slutet och orkar inte hänga med. Men jag tycker att de kämpar på bra. Vi är väldigt desimerade, säger coachen Jesper Gustavsson.
Hade du spelat Johan och Christopher om du hade haft dem i dag?
– Nej, det skulle jag inte säga. Fråga Luca (Romano, sportchef), han är chefen.

”Vet aldrig var man har honom”

Södertälje ledde med 42–29 i paus efter 17 poäng av Toni Bizaca. Kingsstjärnan slutade på 28 poäng och var, som för det mesta, en stor anledning till segern.
– Vi fokuserar på Bizaca, men han är lurig. Vi har många som inte har spelat mot honom förut och då blir han extra svår. Det var det som hände i första halvlek och i andra så tog bensinen slut lite, säger Egal Saleman.
Även Kingskaptenen Thomas Massamba hyllar Bizaca.
– Toni är Toni, man vet aldrig var man har honom eller vad han ska göra. Han vet inte själv vad han ska göra. Jag tror att man älskar att ha honom i sitt lag och hatar att spela mot honom. Toni gör Toni. Han är en otrolig scorer, säger han.
Umeå hoppas nu få tillbaka flera av spelarna på skadelistan den kommande tiden. Nyförvärvet Rudy Mbemba, som bara hann göra tre matcher innan han skadade sig, väntas dock bli borta 7–8 veckor.
– Jag ska röntgas, men jag hoppas vara tillbaka lite tidigare. Jag vill hinna spela lite innan slutspelet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM