Fortsatte tävlingen ute på motorvägen

”Jag har i alla fall en originell historia”

Andrea Guardini fick ordern av sitt team att bryta tuffa Paris–Roubaix och ta sig snabbast möjliga väg till målområdet för att möta upp resten av laget.

Den 27-årige italienaren tog dem på ordern.

Kort senare omhändertog den franska polisen elitcyklisten när han körde ikapp med bilarna på motorvägen!

Paris–Roubaix har ryktet som världens tuffaste endagarslopp på cykel. Sträckan körs till viss del på kullerstenar vilket ställer stora krav på såväl cyklister som material.

Därför är det kanske förståeligt att Andrea Guardini hoppades hitta en annan väg till Roubaix efter att ha brutit söndagens lopp. Men italienaren tog kanske skyltningen lite väl bokstavligt.

”Måste tacka polisen”

Guardini väckte i alla fall stor uppmärksamhet när han i full tävlingsutstyrsel plötsligt forsade fram i vägrenen på den öppna motorvägen på väg till Roubaix. En betydligt mer bekväm tur än den på de ojämna kullerstenarna men kanske ändå inte att rekommendera ur säkerhetssynpunkt.

Det hela slutade också med att den franska polisen fick rycka ut och omhänderta 27-åringen.

”Jag måste tacka den franska polisen för deras gästvänlighet. Jag fick se slutet av tävlingen hos dem och har haft det väldigt trevligt”, skriver Guardini på Facebook.

Kunde ringa sin fru

Efter att italienaren lyckats ringa sin fru från polisstationen kunde hon återetablera kontakten mellan 27-åringen och hans team UAE Team Emirates som sedan hämtade sin cyklist på stationen.

”Jag kan i alla fall säga att jag har en originell historia att berätta från min karriär”, skriver Guardini.

Belgaren Greg Van Avermaet vann tävlingen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN