Loppet avgör Hellners VM-prioritering

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Foto: LASSEALLARDAFTONBLADET

SPORTBLADET

SEISER ALM/OTEPÄÄ. Marcus Hellner är given på 15 kilometer klassiskt – om han vill. 

I dag får vi det svaret. 

– Jag vill känna att jag har en medaljchans, säger han. 

Marcus Hellner är kanske den åkare i den svenska herrtruppen som har haft minst störningar och strul in emot VM. Lägg därtill Gällivareåkarens förmåga att toppa formen så finns givetvis stora medaljhopp tillskrivna 31-åringen. 

Han själv tror mest på skiathlon och femmilen i fristil. Men även 15 kilometer klassiskt har fungerat bra för Marcus Hellner när formen i övrigt varit stark. OS-säsongen 2014 var han på pallen i genrepet i Toblach för att sedan sluta tia på OS och på genrepsorten Otepää har han varit topp sex två gånger. 

”Skippar om det kan hjälpa mig”

Ändå är det långt ifrån säkert att han ens kör distansen även om han tillsammans med Johan Olsson, Calle Halfvarsson och Daniel Rickardsson sannolikt har en given plats i laget om de vill. 

– Jag vet inte, jag har inte riktigt bestämt mig ännu, säger Hellner och berättar att dagens lopp avgör vilket beslut det blir. 

– Jag vill känna att jag har medaljchans, det är så jag tänker. Jag åker jättegärna, men jag åker hellre ett annat lopp där jag har större chans och skippar det här om det kan hjälpa mig. Det är medaljerna som räknas, säger han. 

* TV: SVT1, 12.15

Publicerad: