Superlöftet lever med sin diagnos

Justin Fields Har informerat klubbarna inför NFL-draften

Publicerad:
Uppdaterad:
Justin Fields.
Foto: Gerald Herbert / TT NYHETSBYRÅN
Justin Fields.

SPORTBLADET

En dryg vecka kvar till NFL-draften.

Nu har superlöftet Justin Fields, 22, informerat klubbarna om att han är diagnosticerad med epilepsi.

En sjukdom han haft sedan barnsben.

Nästa fredag startar 2021 års NFL-draft – eventet där de 32 NFL-klubbarna i överdådig prakt tillkännager för omvärlden vilka unga mäns drömmar de bestämt sig för att förverkliga.

Årets talangpool består av ett flertal hajpade quarterbacks – den viktigaste positionen, som klubbarna bygger sina franchises kring.

Jacksonville Jaguars har förstavalet och kommer – menar experter unisont – lägga beslag på Clemson-fenomenet Trevor Lawrence. Därefter trots Zach Wilson gå som nummer två till New York Jets. Sedan väntas San Francisco 49ers – som har trejdat upp till tredjevalet, av allt att döma för att ta en QB – välja Justin Fields, Mac Jones eller möjligtvis Trey Lance.

Diagnosticerad i ung ålder

Den förstnämnde – Justin Fields – hade en enastående college-karriär i Ohio State och är nu en av de mest uppsnackade spelarna inför draften.

Det många inte har känt till förrän nu är att han mitt i all framgång har brottats med sjukdomen epilepsi.

Enligt NFL Networks reporter Ian Rapoport ska 22-åringen nu har informerat klubbarna om att han sedan barnsben varit diagnosticerad med sjukdomen, men att den aldrig hämmat honom inom sporten så länge han tagit sin medicin.

Läkarna förväntar sig också att han kommer ”växa ifrån sjukdomen” ju äldre han blir, vilket andra i familjen Fields har gjort. Enligt läkarna är det möjligt att han redan nu har blivit kvitt sjukdomen.

Foto: Julio Cortez / TT NYHETSBYRÅN
NFL-draften hålls varje år.

”Ett stort påhopp”

Förutom epilepsin har det funnits vissa frågetecken kring Justin Fields arbetsmoral, men den kritiken vill 22-åringen själv inte kännas vid.

– Jag såg att det var lite snack om det i sociala medier. Jag vet inte var det kommer ifrån men ärligt talat, jag tar det bara som tändvätska. För mig är det ett större påhopp är att ifrågasätta min kastarm eller pricksäkerhet. Om något så kommer den (kritiken) bara leda till att jag jobbar ännu hårdare. Jag är inte ett dugg orolig, säger han till ESPN.

San Francisco 49ers, som var i Super Bowl för så sent som förrförra säsongen, har på senare tid haft Jimmy Garoppolo som sin startande quarterback. 29-åringen har dock varit skadebenägen och missade stora delar av förra säsongen på grund av en fotledsskada.

Foto: Paul Vernon / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE