Brynäs vann igen – HV71 kan åka ur SHL på söndag

Fick mål bortdömt i reduceringsjakten

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

JÖNKÖPING. Brynäs har matchboll och ena foten i SHL även nästa säsong.

I den fjärde kvalmatchen vann Gävlelaget med 4–1 och på söndag kan HV71 vara hockeyallsvenskt.

– Inget är klart på långa vägar, säger Josef Boumedienne efter matchen.

De tre första kvalmatcherna mellan Brynäs och HV71 slutade alla 2–1. Brynäs vann de två första medan Jönköpingslaget vann senast.

I dag bröts den sviten.

Och det var gästerna från Gävle som gick segrande i det fjärde mötet.

Detta efter att Simon Bertilsson gjorde sitt blott tredje mål den här säsongen när han pricksköt ledningsmålet i den första perioden efter framspelning Emil Molin.

Logiskt var också 2–0-målet som kom drygt två minuter in i mellanakten när Daniel Mannberg elegant pricksköt in pucken bakom en chanslös Jonas Gunnarsson.

Gästerna hade sedan en stor portion flax att nollan var intakt i den tredje perioden.

Bortdömt mål

Ett par minuter in styrde Filip Sandberg in kvitteringen efter ett Didrik Strömberg-skott. Domarduon Linus Öhlund och Mikael Nord ringde upp till videorummet i Stockholm och där kom man fram till att klubban var för hög och således dömdes Sandbergs fullträff bort.

– Ojojoj. Det trodde inte jag! Wow, jag var 100 procent säker på att det så klart var mål, sade Niklas Wikegård i C More.

Huvudpersonen själv var också inne på att klubban var på rätt sida.

– Ska jag vara helt ärlig är det nog omöjligt att se om det är hög klubba eller inte. Men eftersom det tog så fruktansvärt lång tid att avgöra om det var hög klubba eller inte så drar jag slutsatsen att det var fruktansvärt svårt för dem att se. Är man inte hundra ska det vara mål (det dömde mål på isen), säger Sandberg efteråt.

Den kändes inte hög?

– Det tar så lång tid, min rörelse är nedåt, jag är lite hukad och jag vet inte ens om jag når upp till ribban om jag står utsträckt på isen. Där tog luften slut och det är förståeligt också. Men vi sätter oss inte i rätt läge för att vinna matchen, det är lite frustrerande.

Kan åka ur på söndag

En stund senare släckte Johan Alcén ner Husqvarna Garden när han hängde 3–0 på ett friläge, efter slarv från Didrik Strömberg.

Det blev till slut 4–1 när Oula Palva satte spiken i kistan i öppen kasse när Jordan Murray gav bort pucken. HV:s reducering svarade Anton Wedin för.

Nu har Gävlelaget 3–1 i matcher.

– Det är först till fyra som gäller. Det spelar ingen roll om det går på fyra eller sju matcher. Inget är klart på långa vägar, säger Josef Boumedienne efter matchen.

På söndag kan HV71 vara hockeyallsvenskt. Klubben har haft Elitserien/SHL-status sedan man gick upp i högsta serien 1985.

– Vi måste ligga på maxprestation. Vi har inte råd att ha en sån här match som vi har i dag. Då åker vi ur SHL. Det är alla medvetna om. Det är nu det gäller. Det finns i det här laget, säger Filip Sandberg.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE