Wladimir Klytjko avslutar boxningskarriären

Foto: ANDREW COULDRIDGE
SPORTBLADET

Det blir ingen returfajt om tungviktsbältet mellan Wladimir Klytjko och Anthony Joshua.

I dag meddelade den ukrainske boxningslegendaren att han lägger handskarna på hyllan.

– Jag kunde aldrig tro att jag skulle ha en så lång och framgångsrik karriär, säger Klytjko.

I april möttes Wladimir Klytjko och britten Anthony Joshua i en galen rysare inför 90 000 åskådare på ett utsålt Wembley i London.

Klytjko förlorade då på teknisk knockout efter elva ronder och Joshua har sedan dess hoppats att Klytjko skulle tacka ja till hans förslag om en returmatch i Las Vegas den 11 november, men så blir det inte.

Vunnit 64 av 69 matcher

41-årige Wladimir Klytjko meddelar nu i stället att karriären är över.

– Jag har uppnåt allt jag drömt om, och nu vill jag starta min andra karriär efter idrottskarriären, säger Klytjko i ett uttalande.

Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix

Ukrainaren, bror till politikern och före detta boxaren Vitali, gjorde proffsdebut 1996 och har vunnit 64 av 69 matcher i karriären, varav 53 på knockout.

Klytjko hyllas av sin manager

Klytjko blev världsmästare i tungvikt två gånger och försvarade titeln 18 gånger mellan 2006 och 2015. Eran tog slut när han förlorade på poäng mot Tyson Fury. Bara Joe Louis har suttit längre på tungviktstronen.

Klytjkos manager Bernd Bonte hyllar sin adept efter beskedet:

– Speciellt efter den fantastiska matchen på Wembley så var det ett väldigt tufft beslut för Wladimir att ta. Men han har alltid betonat att han vill gå i pension om han inte har tillräckligt mycket motivation. Därför är det här definitivt rätt beslut.

ARTIKELN HANDLAR OM