Sjöström till final – fruktar avslutningen

avKristoffer Bergström, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

BUDAPEST. Sarah Sjöström hade snabbaste tiden i semifinalen och är enorm favorit i fredagens final på 100 meter frisim.

Själv fruktar hon loppets avslutning.

– Sista femton är det som kommer att vara hårt för mig i morgon, säger hon.

Sarah Sjöström, 23, flyger fram på sim-VM i Budapest. Svenskan slaktade världsrekordet på 100 meter fritt i lagkappen i söndags och följde upp med att ta VM-guld i favoritgrenen 100 meter fjäril i måndags. Något som gjorde henne historisk då hon blev första kvinna att vinna fyra VM-guld på samma distans.

Sjöström fortsatte att imponera på torsdagen, då hon var snabbast i försöken på 100 meter fritt och enkelt tog sig vidare till semifinal på tiden 53,01.

En semifinal hon vann på 52,44 efter att ha haft ledningen hela loppet.

”Inget som är överraskande”

– Det kändes bra. Det var ungefär samma effort, ändå gick det lite bättre nu på eftermiddagen, säger hon, men kan inte analysera semin mycket mer ingående.

– Jag ska prata med coach först så får vi se. Jag har inte hunnit gå igenom loppet i huvudet ännu, men det känns bra första 50 och det är vad jag väntade mig. Det är inget som är överraskade.

Sjöströms personliga rekord är flera tiondelar bättre än konkurrenternas i morgon. För att förvalta sitt övertag är inte starten några bekymmer, där är hon rappare än de andra, så utmaningen kommer bli att forsla sin muskulösa kropp i mål den sista biten.

Coleman utslagen – men nöjd

– Sista femton är det som kommer vara hårt för mig i morgon, när det kommer till finalen. Det tar emot, det gör det alltid på hundra fritt. Det tog emot i morse också fast det var en halvsekund långsammare. Så det spelar ingen roll vad jag gör, säger Sjöström.

Michelle Coleman som floppade på 200 meter frisim blev femma på 53,51 och missar fredagens final, men ser ändå lättad ut efter semin.

– Det har varit väldigt oroliga 48 timmar. Jag har försökt lura mig själv att jag är lugn fast jag inte är lugn, att jag mår bra fast jag inte mår bra. Det har varit lärorika 48 timmar. Jag kom i mål och bara: oh, jag är mig själv. Jag kände mig lugn. Det var så himla skönt. Visst nia, men hellre nia och känna så här än sjua och känna som jag gjorde i morse. Min karriär kommer att fortsätta, då är det viktigare att jag får jobba med såna här saker, säger hon.

Finalen simmas på fredagskvällen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM