Woods drograttfyllla upp i rätten – riskerar fängelse

SPORTBLADET

Tiger Woods, som greps för drograttfylla i maj, ställdes under onsdagen inför häktningsdomare i Palm Beach Gardens, Florida.

Golfstjärnan dök själv inte upp i rätten, men nekar till anklagelserna.

Tiger Woods satt bakom ratten och sov i sin Mercedes när polisen kom till platsen vid 3-tiden på morgonen den 29 maj. Enligt polisrapporten var hans tal "extremt långsamt och sluddrigt". Woods var samarbetsvillig och uppgav att han tog smärtstillande medel.

”Tacksamt för allt stöd”

Ett blodprov visade att amerikanen hade det smärtstillande preparatet Vicodin och det antidepressiva medlet Xanax i kroppen, men inte alkohol.

41-årigen ställdes under onsdagen inför häktningsdomare i Palm Beach Gardens, Florida, och riskerade sex månaders fängelse.

Woods dök själv inte upp i rätten, men nekar till anklagelserna.

Den före detta världsettan har dock gått med på att genomgå ett behandlingsprogram för att få straffet förmildrat. Han förväntas att inställa sig den 25 oktober i rätten igen för att erkänna lägre straff av vårdslöshet i trafik och ska sedan genomgå det tolv månader långa behandlingsprogrammet.

Tackade för stödet

Efter skandalen genomgick Woods en intensivbehandling för att komma tillrätta med sina problem, och tackade därefter för allt stöd.

Foto: TT

”Jag kommer fortsätta kämpa med detta med hjälp av mina läkare, min familj och mina vänner. Jag är så tacksam för allt stöd jag har fått, skrev han i ett uttalande på sitt officiella twitterkonto.

Woods har vunnit 14 majortävlingar, näst bäst i historien på herrsidan efter landsmannen Jack Nicklaus, men har genomgått flera ryggoperationer och har knappt spelat de två senaste åren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf