Slog till – med bästa rundan någonsin

SPORTBLADET

Justin Thomas är historisk.

Den 24-årige amerikanen slog på lördagen till med den bästa rundan någonsin i US Open.

– En stor ära, säger golfaren.

Justin Thomas inledde den tredje rundan av US Open med att gå ut med samma score som den enda kvarvarande svensken David Lingmerth: –2.

När dagen på Erin Hills i Wisconsin var över hade den amerikanske spelaren stått för sitt livs golf – och den bästa rundan någonsin i förhållande till en US Open-banas par.

Två bogeys, fem par, nio birdies och en eagle innebar en 63-runda och ett resultat för dagen på nio under par. Detta på en bana där par är 72 slag.

Rekordrundan var dock långt ifrån given när det var dags att slå ut på det 18:e hålet.

”Hade ingen aning”

En eagle var det som krävdes – och en eagle var vad Thomas levererade. Med två slag på green sänkte han den sista putten på det avslutande par 5-hålet utan nerver – till publikens stora jubel.

– Jag försökte inte gå i på tre slag utan bara lägga mig i en position för att håla ut på fyra. Det är självklart en stor ära, säger han till Sky.

– Jag hade ingen aning om hur det funkade i relation till par. Varje golfare vet vad det innebär att gå runt på 63 slag.

Justin Thomas är i och med den fenomenala scoren 29:e golfare i historien som lyckats med konststycket att gå runt en runda på 63 slag i en major.

Någon ledning räckte drömrundan dock inte till inför den fjärde och sista speldagen. Men Thomas passerades endast av en spelare och ligger delad tvåa, ett slag bakom ledande landsmannen Brian Harman.

David Lingmerth är en bit efter täten, gick runt på två under par och har en total score på −3.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM