IFK-tränaren om Häckenstjärnan: ”De tappar en stor kvalité”

HISINGEN. BK Häckens stjärna Alexander Farnerud missar derbyt mot IFK Göteborg.

IFK-tränaren Jörgen Lennartsson vill inte ge sig in i diskussioner kring motståndarens startelva, men konstaterar en sak:

– De tappar en stor kvalité om han inte kan spela, Alexander är en väldigt bra spelare.

BK Häcken genomförde en kort träning på sin anläggning under måndag förmiddag. Alexander Farnerud, som missade matchen mot Örebro, körde dock i gymmet och enligt Fotbollskanalen kan han inte spela mot IFK Göteborg. Även försvarsspelaren Emil Wahlström kommer att missa matchen.

- Båda är överansträngda i sina baksidor, säger Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian till Fotbollskanalen.

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson vet att en tuff motståndare oavsett, men när han dagen före match lyfter fram kvalitéer är stjärnspelaren Alexander Farnerud en av dem.

Tungt avbräck

– Häcken har en liten annan balans i laget. Fortfarande med mycket offensiv kvalité, men med en liten annan balans. De har fortsatt många skickliga fotbollsspelare, inte minst det offensiva artilleriet med Kamara, Farnerud, Mohammed och Paulinho. Och så har det två väldigt erfarna och kloka spelare i Rasmus Lindgren och Alexander Farnerud, säger han.

Om Farnerud inte spelar, vilka kvalitéer tappar Häcken då?

– De tappar en stor kvalité om han inte kan spela, Alexander är en väldigt bra spelare. Men jag vill inte kommentera deras lag mer, det får Mikael Stahre (Häckens tränare) göra.

I IFK Göteborg ser det ljusare ut på skadesidan. Scott Jamieson är tillbaka och Thomas Rogne är utan problem efter smällen mot Hammarby.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.