Blixt och Smith vann i särspel

Av: 

TT

Jonas Blixt och Cameron Smith tidigare under veckan i New Orleans.
Jonas Blixt och Cameron Smith tidigare under veckan i New Orleans.

Jonas Blixt och Cameron Smith vann partävlingen i golf utanför New Orleans. I särspelet besegrade det svenskaustraliska paret amerikanerna Scott Brown och Kevin Kisner.

– Det är fantastiskt, säger Blixt.

Det var Blixts tredje seger på USA-touren och Smiths allra första.

Och det var Smith som gav dem segern genom att på det fjärde särspelshålet sätta dagens enda birdieputt.

– Jag är stolt över honom, han kan bli hur bra som helst, säger Blixt om Smith i den första segerintervjun, där Smith var för tagen för att kunna säga något.

Kisner och Brown storspelade under söndagens fjärde rond, i bästboll, och säkrade särspel mot Blixt och Smith med eagle på det sista hålet. Det hade dock blivit för mörkt för att spela särspel på söndagskvällen och därför fick avgörandet ske på måndagsmorgonen.

Birdien dröjde

Det blev en tidig morgon för de fyra spelarna som inledde särspelet klockan åtta lokal tid i Avondale utanför New Orleans. Solen sken och det var vindstilla.

De fortsatte som på söndagen med bästbollspel, att spelarna spelade på varsin boll. Blixt och Smith var närmast att få sina birdieputtar i hål, men inte förrän på det fjärde särspelshålet lyckades de.

Smith slog sitt inspel en dryg halvmeter från hålet och kunde sedan sänka putten för seger.

"Slänger käft"

Blixt och Smith känner varandra från Jacksonville i Florida, där de bor. Och tidigare i veckan sade Blixt att båda hade samma inställning till tävlingen – att ta det lugnt och bara ha det kul.

– Jag tror att australier och svenskar trivs ihop och har samma tankesätt. Vi slänger käft med varandra och har kul på banan. Det tar bort pressen, sade Blixt då.

Den 33-årige svensken har vunnit två gånger tidigare på USA-touren, den senaste segern kom 2013. För den tio år yngre australiern var det första segern.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.