Tomas Brolin om stödet till Klas Ingessons änka

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Det är knappt två och ett halvt år sedan Klas Ingesson gick bort.

För nära vännen Tomas Brolin är minnet av Klas ständigt nära. I en intervju med Expressen berättar han om sorgen och stödet till änkan Vicky.

– Det är fortfarande väldigt känslosamt, säger han tidningen.

Den 29 oktober 2014 tog cancern Klas Ingessons liv mer. En av de, vid sidan av familjen, som sörjt VM-hjälten mest är nära vännen Tomas Brolin. Och trots att tiden går är sorgen fortfarande ständigt nära till hands.

I en längre intervju med Expressen tvingas Brolin till och med avbryta intervjun när Ingesson kommer på tal.

– Förlåt, men det är fortfarande väldigt känslosamt. Inte det att jag inte kan prata om Klas, det finns egentligen mycket att säga. Men det gör fortfarande ont. Jag tänker ofta på honom. Jag saknar honom väldigt mycket, säger han och berättar att han försöker stötta Klas änka Vicky:

– Vi ses då och då, och hörs på telefon däremellan. Det känns väldigt bra, jag är tacksam för att vi har den kontakten. Jag har alltid tänkt att sådana här saker kan ske. Att man måste ta tillvara varje dag, och jag tycker att jag lyckas med det.

”Zlatan klev inte fram”

Förutom vänskapen med före detta spelare är fotbollen fortsatt långt borta för Tomas Brolin i vardagen. Han säger att han är imponerad av det nya landslaget under Janne Andersson. Men säger samtidigt att han till skillnad från 94-gänget menar att lagets summa fortfarande inte är större än lagets enskilda delar.

Han pekar bland annat på hur Zlatan inte lyckats leda Sverige i de mästerskap som landslaget deltagit i.

– Zlatan lyckades inte höja sina medspelare till den nivån som behövs i slutspel. Och han lyckades inte för egen del heller. Det var inte många slutspel som Zlatan klev fram och gjorde det som behövdes.

– Hade han gjort det hade han kanske höjt de andra medspelarna också, säger Tomas Brolin.

ARTIKELN HANDLAR OM