Här är svenska truppen till skid-VM

avErik Karlsson

SÖDERHAMN. Den svenska VM-truppen är uttagen.

I den återfinns doldisen Karl-Johan Westberg – som petar Emil Jönsson från sprinten – och supertalangen Ebba Andersson.

– Ett spännande namn som vi vill ge förtroende och som ska kunna skapa erfarenheter för framtiden, säger Rikard Grip.

Foto: Bildbyrån

Till stora delar har den varit given. Men det fanns ändå frågetecken kvar att räta ut när Rikard Grip i dag presenterade Sveriges VM-trupp till Lahtis.

Svaret på frågan om det skulle bli Emil Jönsson eller Karl-Johan Westberg – blev båda. Vilket innebär att att Westberg får sprintplatsen och Emil Jönsson främst är tänkt att åka 15 kilometer klassiskt och eventuellt teamsprinten. Rikard Grip berättar om det svåra valet.

– Det är två individer som kan klara kvalet men vi har upplevt att Karl-Johan har varit väldigt stark i åkningen man mot man. Han har visat på en tuff attityd och gjorde det dessutom fantastiskt bra på Skandinavisk Cup på VM-banorna, säger han

Även Martin Johansson fick en plats i truppen till Lahtis.

Ebba med i truppen

Och när det gäller damtruppen fick båda succéåkarna från JVM, Anna Dyvik och Ebba Andersson, en plats i Rikard Grips VM-trupp.

– Ebba är ett spännande namn som vill ge förtroende i ett seniormästerskap. Hon är ett framtidsnamn vi vill ge den erfarenheten, säger Rikard Grip.

– Anna Dyvik är en komplett skidåkare som vi kan använda i flera olika distanser.

Hur reagerade dem på beskedet?

– Anna hade jag en vä

Sist in i VM-truppen på damsidan var Emma Wikén som till skillnad från Sofia Henriksson klarade att åka till sig en plats under SM-tävlingarna.

– Det definitiva beskedet fick hon och Sofia efter dagens skiathlonlopp, säger Rikard Grip.

Förutom sprintdistanserna är det inte klart vilka som får åka vilka distanser.

Rikard Grip meddelade att Anna Dyvik och Ebba Andersson kommer att ladda hemma efter sitt junior-VM. Även Jens Burman, Emil Jönsson, Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson väljer bort höghöjdsladdning. Johan Olsson ansluter senare på grund av sjukdom.

Texten uppdateras!

ARTIKELN HANDLAR OM