Åström vittnar i Stefan Holms rättegång

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR ÅN
SPORTBLADET

Stefan Holm har stämt bensinbolaget St1 – som gjorde reklam på friidrottarens guldhopp i OS i Atén.

Nu avslöjar den förre radioprofilen Tommy Åström att han kallas till vittne i tingsrätten.

”I morgon blir en annorlunda dag”, skriver han på Instagram.

Det var för ett och ett halvt år sedan som höjdhoppslegendaren Stefan Holm stämde St1 för en reklam bensinbolaget gick ut med hösten 2014.

I reklamjingeln var den före detta friidrottarens namn utbytt till ”Stefan Wong” samtidigt som Radiosportens referat från svenskens OS-guld i Atén 2004 hördes i bakgrunden.

– Ja! Han klarar! Han klarar! Stefan Holm! Jag tror att det är ett OS-guld! Det är långt kvar, men det kan räcka, kommenterade Tommy Åström som numera jobbar på C More.

”Inte okej”

Stefan Holm lämnade in en stämningsansökan till Solna tingsrätt och krävde St1 på 250 000 kronor i skadestånd.

– Jag tycker inte att det är okej. Ska de använda mitt livs största idrottsögonblick till att sälja bensin kan de i alla fall fråga först. Hade det varit den lokala kiosken som gjort det hade jag kunnat förstå. Men när det är ett så pass stort och internationellt företag är det mer tveksamt, sa Stefan Holm till Sportbladet.

I morgon tisdag avgörs fallet i domstol, där Tommy Åström kallas till att vittna.

”I morgon blir en annorlunda dag. Är kallad som vittne i Solna tingsrätt i målet Stefan Holm vs bensinjätte kring deras rip-off av referatet av Holms OS-Guld, framröstat av Radiosporten till etta i Sommar-OS-historien”, skriver Åström på Instagram.