Shiffrin körde ur för tredje gången

Mikaela Shiffrin hade guldläge i kombinationen. 

Då körde storstjärnan ut – för tredje gången i OS.

– Jag vet inte om någon misslyckats så hårt under OS-historien, säger Shiffrin.

Mikaela Shiffrin tog OS-guld i slalom 2014 och i storslalom 2018. Men i Peking har ingenting gått stjärnans väg. Shiffrin, som brukar vara stabiliteten själv, körde ur i såväl storslalom som slalom.

Men i kombinationen såg det lovande ut.

Shiffrin hade femte bästa tid i störtloppet och var bara 56 hundradelar efter ledande Christine Scheyer. Det gav henne ett riktigt guldläge eftersom hon hade god marginal till de andra starka slalomåkarna i fältet.

”Ett skämt”

Men även i kombinationens slalomåk gick det galet. Shiffrin körde ur efter bara några portar och försvann därmed i tredje raka tävlingen.

– Jag ville bara åka ett bra slalomåk och jag vet inte. Jag känner mig som ett skämt. Jag vet inte om någon har misslyckats så hårt med så många möjligheter under OS-historien. Men jag får ta det, jag menar, det är ett skämt, säger hon till NBC och fortsätter:

– Jag har haft lite av min bästa åkning någonsin här i Peking. På träning, i störtloppet den senaste veckan. I slalom, även i dag. Och i tävling, när det räknas, då tog jag mig inte i mål. Och det har aldrig hänt i hela min karriär. Så jag förstår det inte. 

Shiffrin åkte till OS med förhoppningar om fem medaljer. Men hittills står hon på noll efter att förutom uråkningarna ha varit nia i Super G och 18:e i störtloppet.

Nu återstår bara en chans för Shiffrin när lagtävlingen avgörs på lördag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.