Tränaren lämnade AFC Eskilstuna efter tre timmar

Dmitri Cheryshev.
Dmitri Cheryshev.

Dmitri Cheryshev, 52, klev ut på AFC Eskilstunas träning som ny huvudtränare för klubben.

Tre timmar senare var han borta.

– Dmitri ville göra en hel del ändringar, säger ordföranden Alex Ryssholm till Eskilstuna-Kuriren.

AFC Eskilstuna, tia i superettan, har haft svårt att hitta en ersättare till Özcan Melkemichel när han sparkades i början av juni.

Nödlösningen har varit sportchefen Jawad Al Jebouri, som saknar professionell tränarlicens, som fått dispens av Svenska fotbollförbundet att leda laget till den 27 september.

Men inför dagens träning såg klubben ut att ha hittat en lösning som skulle vara säsongen ut. Ordföranden Alex Ryssholm ringde sin gode vän Dmitri Cheryshev, gammal storspelare och pappa till Valencias och det ryska landslagets Denis Cheryshev, som tackade ja.

52-åringen klev ut och höll i tisdagsträningen.

– Det känns bra att vara här och även om det är få matcher kvar i serien hoppas jag kunna göra precis som i H.C. Andersens saga – att förvandla den fula ankungen till en vacker svan, sade ryssen till Eskilstuna-Kuriren strax innan.

Hade tolk på träningen

Tre timmar senare meddelade AFC att parterna gått skilda vägar.

– Det var inte så dramatiskt. Dmitri ville göra en hel del ändringar och efter träningen ansåg han att det skulle göra mer skada än nytta för laget i dagsläget. Han menade på att han inte hinner göra dessa ändringar och att det är bättre om spelarna fortsätter på samma upplägg som tidigare då det bara är tio matcher kvar, säger Ryssholm till tidningen.

En anledning kan ha varit språkförbistringen. Cheryshev, som utöver ryska även talar flytande spanska, fick ha tolk under hela träningspasset.

– Han märkte att det tog alldeles för mycket tid att bara förklara för spelarna hur de skulle agera.

Dmitri Cheryshev gjorde ett tiotal landskamper för Ryssland och representerade bland annat det spanska La Liga-laget Sporting Gijón mellan 1996–2001. Efter karriären har han arbetat för Real Madrids akademi och varit assisterande tränare för storlaget Sevilla.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.