Charlotte Kallas chock efter beslutet: ”Men vadå”

Publicerad 2022-06-05

”Kan hon ge sig någon gång? Hon blir inte bättre än så här. Åh, så patetisk”.

Så tänkte Charlotte Kalla att alla andra tänkte om henne.

– Jag trodde att alla bara är spyless på mig, säger Kalla i podcasten ”Spring snyggt med Jesus och Manne”.

Den 22 mars meddelade Charlotte Kalla att hon skulle avsluta sin skidkarriär.

Efter en tung säsong fick den svenska skiddrottningen sedan en magisk avslutning med seger på 15 kilometer fristil på SM i Piteå.

Nu lever Kalla ett nytt liv som ”pensionär” och berättar om den känslomässiga tiden i slutet av karriären i podcasten ”Spring snyggt – med Jesus och Manne”.

– Jag hade bestämt mig hundra procent på söndagen och redan på onsdagen skulle jag tävla. Jag låg nästan sömnlös, jag hade svårt att komma till ro på tisdagen när jag hade skickat ut på Instagram att SM-tävlingarna i Piteå blir mina sista som elitåkare, säger Kalla och fortsätter:

– Så det var definitivt ett rus av bekräftelse och härliga hälsningar som kom till mig under den kvällen. Det var länge sedan jag upplevde det för de senaste åren har det mest blivit en lång gata med ifrågasättande och jag ska inte sticka under stol med att sånt får mig att börja tvivla och oroa mig.

Charlotte Kalla lade av efter förra säsongen.

Kallas förvåning: ”Men vadå?”

Charlotte Kalla berättar också att hon pratade med en nära vän kort efter sitt besked. Vännen hade förslag som skulle möjliggöra en fortsatt satsning.

– Då blev jag så ställd och smickrad och fick många känslor på samma gång. ”Men vadå, tänker du att jag ska fortsätta”. Jag trodde att alla bara är spyless på mig och tycker att: ”Kan hon ge sig någon gång? Hon blir inte bättre än så här. Åh, så patetisk”. Jag blev så ställd. Jag var verkligen inte beredd på att det fanns ens en enda person som tänkte: ”Fortsätt, gud vad spännande det skulle vara”, säger Kalla i ”Spring snyggt med Jesus och Manne”.

Följ ämnen i artikeln