Stjärnan nära att dö av blodförlust – efter triangeldrama

Den tidigare rugbyspelaren Michael Lichaa krossade en ruta efter att ha sett sin fästmö ha sex med hans lagkamrat.

Allvarliga skärskador kostade honom nästan livet.

Efter tilltaget anklagades han för misshandel – vilket han frikändes från under en rättegång på fredagen.

– Jag är glad att sanningen kom fram, säger 29-åringen.

Den tidigare rugbyspelaren Michael Lichaa har stora meriter från den australiska ligan NRL. 29-åringen, som representerat både Cronulla Sharks och Canterbury Bulldogs, svarade för 36 poäng på 113 matcher innan han gick i pension i fjol.

Trots att han inte längre är aktiv har han ändå blivit en rubrikernas man.

På fredagen frikändes han från anklagelser om våld i hemmet under ett triangeldrama, rapporterar flera internationella medier.

Nära att dö av blodförlust

Det var i februari förra året som Lichaa under en fest i sitt hem kom på sin fästmö Kara Childerhouse när hon hade sex med hans tidigare lagkamrat Adam Elliott. Det hela gjorde att 29-åringen såg rött och han fick ett raseriutbrott.

I rätten framkom att han i chock och kraftigt påverkad av alkohol stormat in i sitt hus där han slog sönder en glasruta. Samtidigt ska han ha skrikit: ”Jag ska fan döda henne”, uppger ett vittne.

Michael Lichaa och tidigare fästmön.
Michael Lichaa och tidigare fästmön.

Det hela ledde till att Lichaa ådrog sig allvarliga skärskador i armen som nästan kostade honom livet. Han tvingades till operation efter att ha förlorat närmare 2,5 liter blod.

– Jag kunde inte få bilden av min fästmö som utför oralsex på min bästa vän ur mitt huvud, säger Lichaa i rätten enligt News.com.au.

Friades från anklagelser om misshandel

I efterdyningarna av händelsen åtalades han för våld i hemmet, efter att Childerhouse anmält honom för misshandel.

Fredagens rättegång tog dock en oväntad vändning.

Childerhouse dök inte upp för att vittna trots att hon blivit kallad till rätten. Anledningen ska vara att hon är gravid och inte ville röra upp känslorna igen.

I stället användes ett uttalande där hon drog tillbaka sina anklagelser som bevis. Även den tidigare lagkamraten Adam Elliott menade att Lichaa var oskyldig, vilket rätten sedan slog fast.

– Jag är glad att sanningen äntligen kom fram. Jag var väldigt säker på sanningen hela tiden, sa Lichaa efter att ha blivit frikänd.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN