”Vad de gör på sina rum är inte mitt ansvar”

Skidskyttelandslagets chefstränare Johannes Lukas om kärleksdramat

Kärleksdrama i skidskyttelandslaget.

Chefstränaren Johannes Lukas har varit bestämd med vad han begär.

– Vad de gör på sina rum är inte mitt ansvar men de vet vad jag kräver när de kommer till träningen, säger Lukas.

Det var igår som Sportbladet berättade om kärlekskarusellen i skidskyttelandslaget. Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma har blivit ett par och Jesper Nelin (som i många år var ihop med Hanna) är tillsammans med Ponsiluomas förra flickvän Fanny.

– Martin och Fanny var ihop fram till VM när Martin tog (guld)medaljen och det verkar ha förändrat saker. Då åkte han hem och gjorde slut med Fanny. Efter VM var det tävlingar i Tjeckien och det var då det började komma fram att han verkade vara intresserad av Hanna istället. I Tjeckien var det kaos. Då mådde jag inte bra, säger Jesper Nelin som också berättade att stämningen i landslaget har påverkats negativt av det som har hänt.

”Klart att det var speciellt”

Landslagstränaren Johannes Lukas, 28, bekräftar att stämningen i Tjeckien var ansträngd.

Här är svenska kärleksparen i skidvärlden: ”Kan bli en del intriger”


– Klart att det var speciellt i Tjeckien. Jag har sagt till dem att vad ni gör på era rum eller privat, det är inte mitt ansvar. Det kan jag inte ta hand om hela tiden men jag kräver att det ska fungera bra på träning och tävling, säger Lukas.

Hur ser du på att det har påverkat stämningen i truppen?

– Man kan inte förvänta sig att alla 14 stycken ska vara bästa kompisar hela tiden. De har löst det på ett bra och professionellt sätt tycker jag. Jag är ansvarig för deras träning som sagt, jag kräver mycket på träningen och det är då jag vill ha 100 procent från alla aktiva. Vad det gör privat hemma och så, det är inte upp till mig.

Samlas i Idre i helgen

Har du pratat med Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma om det?

– Jag pratar med de aktiva hela tiden. Jag har sagt tidigt att jag vill att det fungerar när de kommer till träningsanläggningen, det är viktigast för mig.

Skidskyttelandslaget samlas i helgen för ett sista träningsläger innan tävlingssäsongen drar igång. Enligt Johannes Lukas är både stämnigen och kvalitén på träningen bra.

– Jag sa tidigt att jag vill att det ska fungera när de kommer till träningsanläggningen. Jag ser fram emot träningslägret, nu är det bara att hoppas att alla håller sig friska i fyra dagar till då har vi fullt hus i Idre.

Stjärnorna ihop med varandras ex: ”Det var de som började”

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.