Presidentens ilska: ”Sluta trakassera Djokovic”

Novak Djokovic släpps inte in i Australien.

Det får Serbiens president att gå i taket.

”Stoppa trakasserierna av världens bäste tennisspelare” skriver Aleksandar Vucic på Instagram.

Den 32-årige tennisstjärnan, som inte har skaffat det obligatoriska vaccinationsbeviset för att delta i Australian Open, har fått medicinsk dispens för turneringen.

Men när han landade i Australien efter den 14 timmar långa flygresan stoppades han i passkontrollen. Han stängdes därefter in i ett rum vaktat av poliser innan han fick beskedet att han måste lämna landet efter att ha nekats visum.

”Hela Serbien står på hans sida”

Kaoset på andra sidan jorden har fått Serbiens president Aleksandar Vucic att reagera kraftigt.

”Jag har precis pratat med Novak Djokovic i telefon. Jag sa att hela Serbien står på hans sida och att våra myndigheter vidtar alla möjliga åtgärder för att stoppa trakasserierna av den bäste tennisspelaren i världen, på kortast möjliga tid.” skriver han på Instagram.

Är regerande mästare

”I enlighet med internationella lagar och normer kommer Serbien att kämpa för Novak Djokovic, för rättvisa och sanning. Novak är stark, vilket vi alla vet.” fortsätter Vucic.

Djokovic är regerande mästare i Australian Open, som börjar den 17 januari. Han har sammanlagt 20 titlar i grand slam-sammanhang. Han delar rekordet på herrsidan med Roger Federer, 40, och Rafael Nadal, 35.

Serbiens president Aleksandar Vucic.
Serbiens president Aleksandar Vucic.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.