Allsvenskan i fotboll

ÖSK:s första seger – sedan maj månad

Nahir Besara matchhjälte i slutskedet

Av: 

Josip Ladan

SPORTBLADET

David Seger small kraftfullt in ledningsmålet för ÖSK, men när Laorent Shabani kvitterade såg det nattsvart ut för Örebro.

Då klev han fram och visade att gammal är äldst - med ett elegant avslut satte han 1–2 och hoppade rakt upp på läktaren för att fira med de tillresta supportrarna. Detta är ÖSK:s första seger sedan 12 maj (!).

– Svårt att förklara känslorna. Riktigt skönt, säger Besara till Discovery+.

Det var en intensiv, kampfylld och bitvis välspelad tillställning på Studenternas som hemmalaget kommer gräma sig mest över att den slutade som den gjorde - inte bara för resultatet, utan för på vilket sätt matchen avgjordes.

ÖSK tog visserligen ledningen på ett mycket elegant sätt när Kevin Walker och David Seger fann varandra på en inövad hörnvariant - Walkers fina passning landade perfekt på Segers fot som nöp till direkt. Helt otagbart för David Mitov Nilsson i hemmamålet och vilt jubel i det svartvita lägret.

Däremot var det Sirius som dominerade matchen både chans- och spelmässigt, och borde förvaltat sina lägen signerade Christian Kouakou på ett bättre sätt.

Kvitteringen kom också rättvist när pigge och kreative Laorent Shabani blev helt fri på den bortre stolpen och enkelt satte sitt första allsvenska mål.

”Är svårt att förklara”

Då, när Taha Ali satte fart, nådde bollen med sju minuter kvar att spela Nahir Besara som på ett enkelt sätt satte 1–2 till den tillresta ÖSK-klackens vilda jubel. Besara själv kom halvvägs upp på läktaren i firandet och såg minst lika glad ut som supportrarna.

Detta är ÖSK:s första seger på sex matcher - den senaste kom mot Häcken den 12 maj (!).

– Svårt att förklara. Riktigt skönt, vi behövde en vinst och den kom idag. Hade jag varit i matchform så hade det kommit ett till idag, säger Nahir Besara i Discovery+ och fortsätter:

– Vi har flyt att bollen kommer fram exakt där, det kändes som att jag hade mer tid än vad det ser ut på tv-bilderna. Det är en positiv känsla efter de två senaste matcherna, det var stukat innan vi kom men det finns kvalitet i laget som det bara gäller att få upp.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

David Seger gjorde 1–0 med ett kraftigt långskott.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Backman avslutar sitt supporterskap: ”Kan inte bli glad längre”

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Örebro SK

IK Sirius FK