Drömchans för svensk enduro

”Förväntar oss att Mikael slåss om titeln”

Foto: Yamaha
Mikael Persson satsar mot ännu en VM-titel
SPORTBLADET

Mikael Persson får en drömchans.

En VM-säsong med Yamaha.

– Vi hoppas att han vinner titeln.

Yamaha presenetrade sin VM-satsning i Enduro i Italien fick en svensk förare plats. Mikael Persson presenterades vid sidan av Loic Larrieu och Jamie McCanney.

– Vi slogs om titlarna i två klasser 2016, men nu tar vi ett kliv till och satsar hårdare 2017, säger Alexandre Kowalski, chef för European Rally and Enduro hos Yamaha.

– Vi har byggt upp vårt team, Yamaha till att slåss högt upp i mästerskapet, men nu ska vi vinna titlar i alla tre klasserna. Vi har turen att ha tre förare som i år är otroligt motiverade för att vinna var EnduroGP, Enduro 2 och Enduro Junior.

Persson vann FIM Youth Cup 2015 och var med när Sverige sensationellt vann juniortiteln i lag-VM ( Six Days) i oktober 2016, nu räknar Yamaha att han ska slåss om ännu en VM-titel.

– Vi förväntar oss att Mikael ska kunna konkurrera med de allra bästa och vi hoppas att han vinner titeln, säger Kowalski.

Även inom motocrossen väljer Yamaha att satsa svenskt. Där får Alvin Östlund chansen i klassen MX2 och talangen Tim Edberg har fått en plats i MJC Yamaha Official EMX125 team.

ARTIKELN HANDLAR OM