Rolfö bröt matchen: ”Inte oroliga”

SPORTBLADET

Tufft skadeläge för de EM-aktuella svenskorna.

Fridolina Rolfö fick mest beröm av alla i den senaste landskampen.

Mot Arsenal linkade hon av efter tolv minuter.

– Det är inget allvarligt. Så från landslagshåll är vi är inte oroliga, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till SVT.

I slutet av januari kryssade Sverige mot England i årets andra landskamp. Trots att tillställningen blev mållös lyfte Pia Sundhage fram en anfallares insats.

– ”Frido” såg väldigt intressant ut i den rollen, sa förbundskaptenen.

Efter SM-guldet med Linköping i höstas bytte Fridolina Rolfö allsvenskan mot Bundesliga. 23-åringen befinner sig i spanska Sevilla på träningsläger och hennes Bayern München mötte under onsdagskvällen Arsenal.

Appelqvist och Jakobsson skadade

Matchen slutade 3–1, men svenskan spelade bara tolv minuter. Vad som hände är okänt, men klubbens hemsida skriver ”Fridolina Rolfö skadade sig och tvingades tidigt bryta”.

I mitten av juli inleder Sverige sitt EM-äventyr med att möta Tyskland. Om Rolfö är med då är för tidigt att säga, men sannolikt kommer två av hennes landslagskollegor saknas. Både mittfältaren Emilia Appelqvist och anfallaren Sofia Jakobsson har ådragit sig allvarliga skador i vinter.

”Vi är inte oroliga”

Landslagsläkare Houman Ebrahimi ger lugnande besked till SVT Sport.

– Enligt den första rapporten vi fått fick hon en smäll på foten i en kollision. Men det ska inte vara nåt brutet. Inget allvarligt. Så från landslagshåll är vi är inte oroliga, säger han till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM