Sjukdom stör Jonna Sundling

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hon tog sista platsen in i svenska sprintlaget med sitt SM-guld.

Men nu har Jonna Sundling, 22, fått ett bakslag i formjakten inför VM.

På förlägret i Seiser Alm har hon fått feber och satts i karantän från övriga laget, skriver Expressen.

Det svenska damlaget i sprint är ett av de tuffaste att ta sig in i med Stina Nilsson, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter som helt givna åkare.

Men efter en finalplats i Davos i december och ett överlägset SM-guld (visserligen i frånvaro av de tre ovan nämnda) var det till slut ingen tvekan om att Jonna Sundling skulle få fjärde och sista platsen i VM-laget på sprintdistansen.

”Olsson står över genrepet”

Men nu störs supertalangens VM-laddning av sjukdom.

– Ja, Jonna har fått en släng av något. Hon har lite feber - så hon ligger i karantän just nu, säger landslagstränaren Ola Ravald till Expressen.

Bättre nyheter då när det gäller Johan Olsson som är igång och tränar igen och väntas ansluta till höghöjdslägret i Seiser Alm under kommande vecka.

Men precis som Sportbladet skrivit tidigare innebär det att han måste stå över genrepstävlingarna i Otepää för att istället samla dagar på den höga höjden.

– Om Johan ska hit så måste han skippa Otepää. Och det är så det ser ut just nu.. Så det är i stort sett spikat att det inte blir något lopp i Otepää för Johan, säger Ola Ravald till Expressen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM