”Skäms varje gång jag ser bilden av mig”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Joe Robbins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Alejandro Villanueva, 29, var den ende Pittsburgh Steelers-spelaren som var ute på planen under nationalsången.

Nu ångrar han sig.

– Jag skäms varje gång jag ser bilden av mig, säger 29-åringen enligt Pittsburgh Tribune.

Donald Trumps ordkrig med stora delar av den amerikanska idrotten fortsätter att fylla rubrikerna sedan presidentens uttalande om att ”sparka alla NFL-spelare som knäböjer under nationalsången” i fredags.

Att vägra stå upp under nationalsången är en protest mot rasismen mot afroamerikaner i USA och Trumps agerande har fått många att rasa.

”Att komma till Vita huset var en ära fram tills du dök upp!”, skrev NBA-stjärnan LeBron James.

”Inte min president”

– Vilken president? Donald Trump är inte min president. Han är inte välkommen till Washington, sa Washington Redskins stjärna Josh Norman.

Så sent som i går kom Donald Trump med en ny motattack.

”Många buade åt spelarna som satt på knä i går (vilket bara var några procent av alla). Det här är supportrar som kräver respekt för vår flagga!”, skrev presidenten på Twitter.

Inför matchen mot Chicago Bears valde spelarna i Pittsburgh Steelers att stanna i omklädningsrummet under nationalsången för att slippa agera – alla utom Alejandro Villaneuva.

20-åringen var ensam om att gå ut i spelartunneln och lyssna till nationalsången, ett beslut som uppges ha grundat sig i hans bakgrund som militär.

”Mitt fel”

Nu ångrar han sitt agerande.

– Hela den här grejen med nationalsången har varit helt galen och det är till del mitt eget fel, säger han enligt Pittsburgh Tribune.

Villanueva hyllar sina lagkamrater och kallar dem "extremt patriotiska", samtidigt som han ber om ursäkt för sitt agerande.

– Jag fick både min coach och mina lagkamrater att se dumma ut och det är mitt och endast mitt fel. Jag har inga problem med att någon sitter ner under nationalsången. Problemet är att jag oavsiktligt hängde ut mina lagkamrater. Jag skäms varje gång jag ser bilden på mig där jag står ensam. Jag kommer att stötta alla mina lagkamrater och min coach, på samma sätt som de har stöttat mig, säger han.

Publicerad: