”Risk att Zlatan blir som Henke Larsson”

avMartin Tolén

Foto: TT

José Mourinho vill värva Zlatan Ibrahimovic.

Men de engelska experterna är inte övertygade om en succé.

”Mourinho är en Ibraholic – en sådan värvning drar tankarna till Henrik Larsson”, skriver Manchester Evening News Samuel Luckhurst.

Zlatan Ibrahimovics, 35, fotbollsframtid kom ett steg närmare en lösning i går.

Manchester United-managern José Mourinho bekräftade att man för samtal med svensken och att man önskar att få in honom i truppen igen efter nyår.

– Zlatan tror att han kan åstadkomma mer och vill spela mer på den högsta nivån, så vi pratar om möjligheten att stanna eftersom vi vill att han spelar med oss andra halvan av säsongen, sa Mourinho på en presskonferens.

”Mourinho en Ibraholic”

Och de engelska experterna har redan börjat syna svenskens kommande roll.

Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst är inte helt övertygad om att det blir ett lyft för United.

”Det är logiskt att Mourinho tar in Zlatan igen för han är en Ibraholic. Men det är osannolikt att Ibrahimovic skulle ta sig an en roll bakom Lukaku”, skriver Luckhurst.

MEN-krönikören tror inte att Ibrahimovic och Lukaku skulle fungera i ett tvåmannaanfall ihop.

”Ibrahimovic-värvningen drar tankarna till hans gamla landslagskamrat Henrik Larsson som var på lån. Lånet på tre månader blev hyllat som en kupp från Sir Alex Ferguson, men Larssons prestationsnivå var dålig”, tycker Luckhurst.

”Kan ordna ligatiteln”

Desto mer övertygad om en succé är Daily Express Jack Otway som vill se Ibrahimovic ta över tröja nummer sju när Lukaku tagit över nummer nio.

”George Best hade det på 60- och 70-talet, Bryan Robson på 80- och 90-talet och sedan David Beckham. Även spelare som Sir Bobby Charlton och Cristiano Ronaldo har haft den och Ibrahimovic skulle kunna ta det numret om han återvänder. United behöver en ligatitel och 35-åringen har påhittigheten och förmågan att ordna det”, skriver Otway.

Manchester United inleder Premier League mot West Ham på söndag.