Franska öppna 2016

”Perfekt” Nadal förlorade bara ett game

Av: 

TT

SPORTBLADET

Kan någon stoppa kungen av Roland Garros från att vinna sin tionde grand slam-grustitel?
Det är frågan de allra flesta ställer sig efter Rafael Nadals maktdemonstration mot Nikoloz Basilasjvili i den tredje omgången.
– Perfektion? Det vet jag inte riktigt, säger spanjoren efter 6–0, 6–1, 6–0-segern.

Ett game. Det var det enda georgiern Nikoloz Basilasjvili, 63:a på världsrankningen, lyckades få med sig i den tredje omgången mot fjärdeseedade spanjoren Rafael Nadal i Franska mästerskapen i tennis.
Mötet på centrecourten Philippe Chatrier i Paris var över redan efter en och en halv timme och setsiffrorna skrevs till 6–0, 6–1, 6–0.
– Perfektion? Det vet jag inte riktigt, säger Nadal och fortsätter:
– Det viktigaste är att jag är vidare och att jag spelade min bästa match på ett tag.
I den stundande åttondelsfinalen väntar 17:e-seedade landsmannen Roberto Bautista Agut. Innan dess, på lördagen, fyller Nadal 31 år och ska fira med att se sitt favoritfotbollslag Real Madrid spela Champions League-final mot Juventus.
– Jag kommer att sitta bänkad framför tv:n och heja på mitt lag, den saken är klar. Förhoppningsvis kan Real Madrid vinna ännu en gång, säger Nadal som inte vunnit en grand slam-titel på tre år (Franska mästerskapen 2014).

Otäck skada

Regerande herrmästaren Novak Djokovic fick kämpa för att ta sig vidare till åttondelen. Den serbiske världstvåan låg under med både 0–1 och 1–2 i set mot 41-rankade argentinaren Diego Schwartzman.
I fjärde och femte set höjde däremot Djokovic tempot, var överlägsen och vann matchen med setsiffrorna 5–7, 6–3, 3–6, 6–1, 6–1.
– Förhållandena var svåra, långsamma, och bollen studsade knappt. I tre set var han (Schwartzman) den bättre spelaren. Men jag trodde verkligen på mig själv, säger Djokovic till Eurosport.
Härnäst väntar antingen 16:e-seedade Lucas Pouille, Frankrike, eller 19:e-seedade Albert Ramos-Vinolas, Spanien.
Tiondeseedade David Goffin fick ledas ut från innerplan, och avbryta matchen, vid ställningen 5–4 i första set i mötet med argentinaren Horacio Zeballos. I samband med ett backhandslag gled Goffin in, och fastnade, med högerfoten under mattan som baslinjedomarna står på och rasade in i reklamplanket. En magnetkameraundersökning visade senare att belgaren Goffin inte drabbats av någon fraktur.

”Hade gåshud”

På damsidan är titelförsvararen, och Nadals landsmaninna, Garbiñe Muguruza vidare till åttondelsfinal efter seger mot Julia Putintseva, kazakiskan som slog ut Johanna Larsson i den andra omgången.
23-åriga Muguruza, som är fjärdeseedad, skrev segersiffrorna till 7–5, 6–2. I nästa omgång ställs spanjorskan mot 13:e-seedade fransyskan Kiki Mladenovic som besegrade amerikanskan Shelby Rogers i en tajt tresetare, 7–5, 4–6, 8–6.
– Jag gick igenom så många känslor under den här matchen så jag vet inte vad jag ska säga. Ert stöd hjälpte mig så mycket. Jag hade gåshud, sade Mladenovic till publiken efter sin match.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Franska öppna 2016

Tennis

Rafael Nadal

Garbiñe Muguruza