Här grips Tiger Woods mitt på vägen

SPORTBLADET

Ofokuserade svar och ett svajigt balanstest mitt på vägen.

Polisens video visar nu för första gången hur det såg ut när en påtagligt påverkad Tiger Woods greps misstänkt för rattfylleri i måndags.

Tiger Woods hittades ensam sovandes i sin bil som med blinkers påslagna stod mitt på en landsväg drygt en mil från hans hemstad Jupiter.

Polisens bilkamera avslöjar nu för första gången hur det såg ut när den 41-årige golfaren omhändertogs vid 3-tiden, lokal tid, i måndags.

Videon visar hur en uppenbart påverkad Woods svarar ofokuserat på polisens frågor och har svårt att genomföra ett balanstest på vägen.

Originalklippet är runt nio minuter långt och visar dessutom hur han med besvär knyter sina skor framåtlutad mot polisens bilhuv och tappar balansen.

Efter omhändertagandet fördes Tiger till polisstationen och placerades senare i häkte klockan 7.18 innan han släpptes vid 10.50 på förmiddagen.

Foto: POLISEN

Bett om ursäkt

Sedan tidigare har Tiger Woods själv gått ut med en offentlig ursäkt men förnekat att han druckit någon alkohol.

Orsaken till hans onyktra tillstånd var enligt honom själv en kombination av flera mediciner. Detta styrks i Palm Beach Countys polisrapport där det framgår att Tiger misslyckades med ett nykterhetstest men inte var påverkad av alkohol.

”Jag vill att allmänheten ska veta att alkohol inte var inblandat ”.

”Det som hände var en oväntad reaktion på mina läkemedel. Jag förstod inte att blandningen av mediciner hade påverkat mig så starkt”, sa han i ett utlåtande.

Tiger Woods underströk även att han samarbetade med polisen till fullo och tackade företrädarna för deras professionalism.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf