Fotbolls-VM

Höjer priset inför VM-sommaren

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Vill du se fotbolls-VM på C More i sommar får du vara beredd på att betala mer.

Streamingtjänsten höjer sitt pris med 40 procent till 139 kronor i månaden för att se innehållet på TV4 och SVT online.

– Det är ett mer rättvisande pris i förhållande till innehållet, säger Johan Gustafsson, chef för företagskommunikation på Bonnier Broadcasting, till Breakit.

Sommarens VM i fotboll delas mellan SVT och TV4. Vill du se matcherna på nätet kommer SVT:s matcher sändas på SVT play men enda sättet att få koll på alla Sveriges och de övriga matcherna är att köpa ett C More-abonnemang på deras streamingtjänst där man förutom TV4 också kan se SVT:s kanaler.

Men lagom till VM-sommaren höjs priserna. Tidigare har det paketet kostat 99 kronor och nu höjs det med 40 procent till 139 kronor i månaden. Då får man förutom tillgång till alla TV4:s kanaler online också del av C Mores film och serie-utbud.

”Förstår att frågan kommer”

I det här paketet är det dock fortfarande reklampauser, vill man slippa dessa kostar paketet 199 kronor i månaden. Men Johan Gustafsson på Bonnier Broadcasting säger att prishöjningen inte går att koppa till fotbolls-VM.

– Jag förstår att den frågan kommer, men det har inte något samband. Vi gör prishöjningen för att kunna fortsätta att erbjuda det bästa lokala innehållet, med våra egenproducerade draman i spetsen, säger han till Breakit.

Det största sportpaketet där rättigheterna till bland annat SHL och allsvenskan ingår kostar fortfarande 449 kronor i månaden.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Sveriges trupp till fotbolls-VM

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM

TV4

C More