Folkfest på Zinken - då vann Sandviken

Det var upplagt för fest på Zinkensdamms IP.

Över 6500 åskådare var på plats då Hammarby hade chans att säkra en finalplats – men Sandviken förstörde festen.

– Vi kände att det inte fanns så många livlinor kvar, det var bara att gasa, säger Sandvikens Daniel Berlin efter 5-3-segern.

Hammarby hade 2-1 i matcher och intresset för att se den fjärde semifinalen mot Sandviken var väldigt stort. Eftersom alla åskådare inte hade hunnit in på arenan till matchstart fick den skjutas upp. Sedan tändes ett gäng bengaler och matchstarten fick flyttas fram ytterligare.

– Fullt ös var det. Det for lite raketer hur som helst, men det är skoj. Det livar upp arrangemanget, säger gästernas Daniel Berlin, 30, till Sportbladet.

Du var aldrig orolig?

– Nej, det tycker jag inte. Det är väl förbjudet med bengaler, men det höjer stämningen, säger han.

”Visade jäkla moral”

När väl matchen drog igång bjöds de 6 525 åskådarna på Zinkensdamms IP på en dramatisk semifinal, som till slut Sandviken lyckades vinna med 5-3

– Vi visade en jäkla moral, säger Belin.

– Vi kände at det inte fanns så många livlinor kvar, det var bara in och gasa. Vi hamnade i underläge och lyckas ändå vrida tillbaka. Det var starkt av oss, säger Berlin.

Avgörs på söndag

Efter de tre inledande matcherna hade till och med delar av Sandvikens egna fans gett upp hoppet om en final.

– Många har trott att vi har varit körda. Vissa av våra egna supportrar har man hört säga ”nu ska ni åka och spela utomhus och det blir dåligt väder. Nu är det slut”. Men vi i laget hade bestämt att vi ville ha en femte avgörande på hemmaplan, säger Berlin.

Vad talar för er på söndag?

– Vi är starka hemma och att vi ännu inte har gjort vår bästa match på hemmaplan. Med den här segern i ryggen ska vi prestera vår bästa bandy på söndag och då hoppas jag att det räcker till seger, säger Berlin.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.