17-åringen talar ut – om vidriga kraschen

Opererades i elva timmar: ”Jag överlevde”

Reporter: Andreas Käck, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon opererades i elva timmar.

Nu talar Sophia Flörsch, 17, ut om den hemska kraschen som kunde ha kostat henne livet.

”Jag överlevde. Hoppas att allt bara blir bättre från och med nu”, skriver hon.

En hel värld höll andan efter den våldsamma kraschen under formel 3-loppet i Macao. Den 17-åriga racingföraren Sophia Flörsch tappade kontrollen över bilen, flög över skyddstängslet och slungades rakt in i banans foto-torn.

Sophia Flörsch.
Foto: Twitter
Sophia Flörsch.

Bilen demolerades och Flörsch blev allvarligt skadad i olyckan. Nu har hon genomgått en elva timmar lång operation. Och ingreppet som gjordes för att reparera den skadade ryggkotan blev lyckat.

Ingen förlamning

Det finns ingen oro för förlamning och Flörsch har full rörlighet i kroppen.

Nu talar hon själv ut om kraschen och dess efterspel.

”Jag överlevde operationen, som tog elva timmar. Hoppas att det bara blir bättre från och med nu. Jag måste stanna här i Macau några dagar till, innan de kan transportera mig härifrån. Jag vill tacka alla mina fans för varenda lyckönskning jag fått, jag har börjat läsa ikapp allihopa nu. De motiverar mig och ger mig mod”, skriver hon på Instagram.

”Hoppas alla är okej”

Hon fortsätter:

”Mina tankar är med alla andra som var involverade i olyckan. Jag hoppas alla är okej. När olyckan skedde så var alla väldigt hjälpsamma, det kommer jag ihåg. Tack för all uppmuntran och alla lugnande ord under de där minuterna när jag var kvar i bilen. Och ett stort tack till den medicinska personalen här i Macau för er gästvänlighet och ert proffsiga jobb”, skriver 17-åringen.

Publicerad: