Alla jagar Göransson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

STCC-ledaren får en tuff kamp att försvara tätplatsen

Richard Göransson är jagad på Jyllandsringen.
Foto: Mediaempire
Richard Göransson är jagad på Jyllandsringen.

I helgen är det dags för den sjunde deltävlingen i STCC, serien återvänder på nytt till Jyllandsringen i Danmark. Richard Göransson som leder STCC är mannen som alla vill slå.

De svenska förarna får tampas med britten James Thompson som kommer till start. Thompson har vunnit BTCC 2002 och 2004 och han var trea i WTCC 2007. Tillsammans med hemmaföraren Jan Magnussen får Thompson gälla som något av favorit.

Men räkna med att det kommer att bli kamp mellan Richard Göransson, Robert Dahlgren, Fredrik Ekblom och Thed Björk.

Sänkt laddtryck

Biogasteamet har en tuff uppgift framför sig, sedan dubbelvinsten på Gelleråsen har STCC-ledningen valt att sänka laddtrycket i gasbilarnas turbomotorer, vilket minskar stallets chanser att lyckas med en ny dubbel.

– Vår taktik blir att köra smart och samla på oss så många poäng som möjligt, säger teamchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Biogasteamet startar med tre bilar, förutom Fredrik Ekblom och Patrik Olsson så får även Johan Kristoffersson chansen.

– Det är bra om jag kan stjäla lite poäng från något av de andra teamen i toppen. Det är inget gyllene läge men jag ska göra så gott jag kan, säger Johan Kristoffersson till stcc.se.

WestCoast Racings Richard Göransson som leder STCC kommer att vara en jagad man på Jyllandsringen.

– Det här är en av de viktigaste helgerna i år, nya förare har kommit in och fabriksteam jagar oss. Vi står ensamma och för oss gäller det att fokusera på vårt, nu mer än någonsin. Vi är inne i avgörandet nu, säger teamchefen Dick Jönsson-Wigroth i WestCoast Racing.

Björk jagar poäng

En av dem som jagar Göransson är Thed Björk, Flash Engineering, som haft en minst sagt rörig säsong.

– Nu struntar jag i slutplaceringen, jag ska ha in så mycket poäng som möjligt. Helst ska jag högst upp på pallen. Jyllandsringen är en krånglig bana att köra om på och det behövs ett bra kval för att vara med i toppen och fajtas, säger Thed Björk till stcc.se.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN