Sutil kraschade på första träningen

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Kurva åttas första offer

Kurva åtta.

Nu har den skördat sitt första offer.

Adrian Sutil kraschade under träningen i förmiddags.

Adrian Sutil.

Den första träningen i Turkiet var inte allt för händelserik, men den legendariska kurva åtta har nu fått sin första krasch. Det var Force Indias Adrian Sutil som smällde där tre minuter innan träningen var över.

Hal bana

Annars var det varmt, soligt och ungefär 28 grader i luften, men banan var rätt hal och flera team väntade längre än vanligt med att ta tag i sina program. Mercedes och Force India koncentrerade sig på att testa nya delar och även Red Bull prövade si nya skorstenslösning, men de var ungefär fem km/tim långsammare än McLaren.

Det tog ungefär en halvtimme innan någon testade ett f snabbt varv och ytterligare en kvart innan de stora namnen gav sig av.

Snabbast var Lewis Hamilton, McLaren, 1:28.653, och han var nästan en sekund före sin teamkollega Jenson Button. Där bakom följde Mercedes med Michael Schumacher och Nico Rosberg, på samma sätt som det sett ut på den första träningen vid ett flertal tillfällen den här säsongen.

Senna vilade

Värt att notera är att HRTs Bruno Senna vilade till förmån för Sakon Yamamoto. Den andre HRT-föraren Kaun Chandhok hade problem med en sensor och tvingades titta på i en halvtimme.

– Men det gjorde inte ås mycket, det var ändå så halt att det inte spelade så stor roll, säger indiern enligt Motorsporttotal.

– Det var ett elektroniskt problem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1