Motorsport

Förhandlar med Williams

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

VW kan bli nästa tyska biltillverkare i F1

BMW har lämnat F1, men Mercedes har kommit till.

Nu kan nästa tyska biltillverkare vara på väg mot F1.

VW förhandlar med Williams.

Williams är det team efter Ferrari och McLaren som har flest segrar inom F1, den senaste kom 2004 när JP Montoya vann i Brasilien.

Då samarbetade Williams med BMW.

Nu kan teamet vara på väg att skriva kontrakt med nästa tyska motorleverantör.

Enligt tyska Sport Bild så förhandlar Williams med Volkswagen. Teamet ägs i dag till 70 procent av Frank Williams (67 år), 20 procent av österrikaren Christian Wolf och 10 procent av Patrick Head.

– Ett privat team, som vad vi är, är alltid starkare om vi har en biltillverkare i ryggen. Absolut, säger Frank Williams till Sport Bild när tidningen frågar honom om ryktena.

För Volkswagen är F1 inte aktuellt just nu:

– Men skulle förutsättningarna förändras så måste vi fundera på det, säger motorsport legendaren Hans Joachim Stuck som är rådgivare åt VW.

Världsmotor intressant

Och för 2013 diskuterar FIA att införa en världsmotor, en och samma motor för alla serier, även om den naturligtvis skulle ha olika utformning i de olika serierna.

En sådan sak skulle vara högintressant för VW, biltillverkaren skulle dessutom kunna vara intresserade av Williams eftersom de bara satsar på den allra högsta eliten. VW har vunnit Dakar och genom Audi är de en stormakt i DTM.

– Tyska bilar är alltid fantastiskt bra, Mercedes vann med Brawn i fjol och med McLaren innan dess. Nu har de dessutom ett eget team med, säger Frank Williams.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1