F1-förare utmanar Ekström om DTM-titeln

avAnna Andersson

Svensken jagar sin tredje titel

1 av 2 | Foto: Bildbyrån/Thomas johansson

Mercedes satsar på F1-förare.

Audi satsar svenskt.

Mattias Ekström jagar sin tredje DTM-titel.

Mercedes har Ralf Schumacher som kört 180 F1-lopp och nykomlingen David Coulthard som är en legendar med sina 246 lopp.

Men den andre tillverkaren Audi har den dubble mästaren Timo Scheider och Mattias Ekström som har två titlar i DTM och tre i Race of Champions.

– Självklart skulle jag gärna vilja ha en tredje titel. Men det vill alla Audis förare och så ska det vara också. Det är hård konkurrens. Jag försöker göra mitt allra bästa och hoppas att det räcker, säger han.

David Coulthard var snabb på testerna, vad tror du om hans debut?

– Har man varit med i tio år vet man att testerna kan vara vilseledande. Det är till det första racet man ska vara i form. Det är många före detta F1-förare som har haft problem att anpassa sig till DTM, men något säger mig att hans körstil passar bra här.

Kör fjolårsbil

Men David Coulthard kör en fjolårsbil och lär ha svårt att ha något med toppen att göra, även om reglerna gjort att årets nya bilar är i stort sett identiska med fjolårets. Man har anpassat fordonens vikter, avskaffat handikappsystemet och det är andra däck den här säsongen.

– Jag tror att det blir den jämnaste säsongen någonsin, säger Mattias Ekström.

– I år är det ännu viktigare än tidigare att vara med bra redan i starten och från tävling sju ungefär kommer vi se vilka förare som gör upp om titeln.

I fjol ledde han premiären, men fick punktering strax föremål och gick i mål som sjua. Det var symptomatiskt för hela säsongen. Ekström körde snabbt, men hade problem och teamkompisen Timo Scheider tog titeln.

– Jag är nöjd med min prestation, det handlade om saker jag inte kunde styra över och nu tar jag med mig de erfarenheterna, säger han inför premiären i morgon.

Körs i Kina

Det går av tradition på Hockenheimring i Tyskland, precis som finalen brukar göra. Men i år är förhoppningen att det sista loppet ska köras i Shanghai, Kina den 31 oktober.

Förhoppningsvis med Mattias Ekström som mästare - för tredje gången.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC