Söderling och Norman bryter sitt samarbete

SPORTBLADET

ATP-slutspelet i London blev sista turneringen ihop

Robin Söderling och tränaren Magnus Norman avbryter sitt samarbete.

– Det är klart att vi haft meningsskiljaktigheter men samarbetet har fungerat bra, säger Söderling till Svenska Dagbladet.

Foto: Magnus Norman och Robin Söderling.

Världsfemman Robin Söderling bryter med tränaren Magnus Norman efter två år tillsammans, skriver Svenska Dagbladet i dag. Norman gick in och började träna Söderling hösten 2008 när Söderling låg på en 35:e plats på rankingen.

När samarbetet nu avslutar har Söderling bara fyra spelare framför sig och under deras tid tillsammans har sluggern från Tibro spelat två Grand Slam-finaler, tagit första Masters-titeln och dessutom blivit förste spelare att besegra Nadal i en femsetare på grus.

”Skiljs som vänner”

Enligt både Söderling och Norman finns det ingen dispyt som ligger till grund för det avbrutna samarbetet.

– Det finns ingen dramatik bakom det här. Jag vill ha mer tid för mitt privatliv. Jag är inte färdig med ATP-touren men nu är det privatlivet och tennisakademin som gäller för mig, säger Norman till SvD.

– Det är klart att vi haft meningsskiljaktigheter men samarbetet har fungerat bra. Vi skiljs som vänner, säger Söderling som fortfarande inte har gjort klart med någon ny tränare.

Norman kommer att arbeta med en nystartad tennisakademi tillsammans med Mikael Tillström, Nicklas Kulti och Thomas Enqvist.

– Det skall bli spännande att vara med och bygga upp ett helt nytt och unikt koncept ihop med mina före detta tenniskollegor. Vi har bestämt oss för att kavla upp ärmarna för att få tillbaka svensk tennis till den absoluta världstoppen, säger Norman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis