Efter bråket: Nu slutar Karlsson

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

”Orkar inte mer nu”

Hammarby och Balrog har slagits om Mikael Karlsson sedan säsongstarten.

Nu har huvudpersonen själv tröttnat.

– Jag har meddelat Balrogs ledning och sportchef att jag ska sluta med innebandy. Jag orkar inte mer nu, säger han till Innebandymagazinet.se.

Foto: BILDBYRÅN
Mikael Karlsson.

Mikael Karlsson ville spela med Hammarby men hade kontrakt med Balrog. Situation en resulterade i ett rejält infekterat bråk klubbarna emellan där Hammarby bland annat anklagade rivalen för urkundsförfalskning.

”Kommer att lägga ner”

Nu har Karlsson själv tröttnat på stridigheterna. 27-åringen meddelar att han slutar med innebandyn.

– Ja. Jag kommer att lägga ner. Och jag kommer inte svara på fler frågor om det här och vill inte prata innebandy. Jag har suttit i telefon i vet inte hur många timmar om just den här frågan. Nu har jag sagt mitt, säger Karlsson till innebandymagazinet.se.

”Kräver gigantiska summor”

Karlsson spelade några matcher med Balrog under vintern i ett sista försök att lösa situationen. Men förra veckan bröt de sista samtalen samman.

– Jag gick ner och körde med Balrog mot att de skulle förhandla med Hammarby. De har förhandlat lite men de kommer ingenstans. Balrog kräver gigantiska summor, dessutom betalt i förskott och att jag ska spela där resten av säsongen och nästa säsong i Bajen. Det kom ett slutbud förra veckan som det tackades nej till. 

Kan vänta ut kontraktet

Men den frispråkige stjärnan kan komma tillbaka till innebandyplanen. En tanke är att vänta ut kontraktet, som enligt Karlsson löper över 2010/11 men enligt Balrog ytterligare en säsong, och sedan skriva på för Hammarby.

– Ja, vi får väl se om man håller och jag hoppas Hammarby vill ha mig då.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy