Motorsport

Kimi Räikkönen ledde – men tappade segern

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Teamkamraten Ogier gick förbi på sista sträckan

Kimi Räikkönen låg i ledningen av det italienska asfaltrallyt, men fick se sig besegrad av stallkamraten Sébastien Ogier.

Foto: Citroën

Kimi Räikkönen var i ledningen.

Ända till sista sträckan. Då fick han ge sig för Sébastien Ogier.

– Det är alltid kul att vinna rallyn, säger fransmannen.

De båda förarna i Citroëns juniorteam körde Rally della Lanterna i Italien. Tanken var att ansfaltsrallyt skulle vara ett test för de kommande VM-tävlingarna som går på samma underlag.

Testa och tävla

Sébastien Ogier vann superspecialen på fredagen, före Kimi Räikkönen och under lördagen var det sedan däcken som ställde till vissa problem. Sébastien Ogier valde de hårda medan Kimi Räikkönen valde de mjuka.

– Vi är inte här för att vinna utan för att testa inför de kvarvarande fyra asfaltstävlingarna i WRC och då är det en bra möjlighet att se hur däcken är, menade Ogier.

Under lördagen var det Kimi Räikkönen som tog över ledningen och tillsammans med Kaj Lindström behöll han den fram till starten av den sista sträckan. Sébastien Ogier vann tillslut med 5,7 sekunder.

”Bra erfarenhet”

– Det är alltid kul att vinna ett rally, men framförallt är jag glad över att jag fått testa flera olika saker. Nu känner jag mig ännu bättre förberedd inför avslutningen av VM, säger Ogier i ett pressmeddelande.

Även Kimi Räikkönen var positiv:

– Det var en mycket bra erfarenhet. Det var kul att köra bilen och den här dagen har varit en väldigt bra erfarenhet för mig och den hjälper mig att förbereda mig inför resten av säsongen.

Nästa VM-rally körs i Bulgarien den 9-11 juli.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally