Journalist vann Dam-SM i poker

SPORTBLADET

First Pokers Åsa Holmberg blev tidernas första mästare

Det historiska första dameventet i pokerns Online-SM spelades under torsdagen och det blev en journalist som rodde hem segern. First Pokers Åsa Holmberg kammade hem förstapriset och motsvarande 12 000 kronor.

– SM-titeln är den viktigaste av alla titlar, säger hon.

Åsa Holmberg blev historisk när hon vann tidernas första Dam-SM i onlinepoker på Unibet.com under torsdagen.

Till vardags skriver Åsa om poker på pokermagasinet First Poker. Men i natt gjorde hon sitt jobb vid pokerbordet istället och kammade hem en vinst på 1 240 euro eller ungefär 12 000 kr. Pengarna blir ett välkommet tillskott till julklappskassan.

– Det finns alltid hål att stoppa i juletider. Pengarna går in ” i rullen”, säger hon.

"SM-titeln viktigast"

Segern är inte Åsa Holmbergs första vid pokerbordet.

– Jag har spelat rätt mycket poker online och vunnit en del pengar. Senast vann jag Magdalena In De Betous stora live event i Tvålpalatset. Där vann jag även en biljett till en liveturnering för tjejer på Åland och även den vann jag. Men SM-titeln är den viktigaste av alla titlar.

"gurre5" vann heads-up-SM

– Dam-SM eventet ville man ju absolut inte missa. Men jag ska även köra Deepstack och Main Event. Jag är cashgamespelare egentligen, men att jag önskar att det skulle finnas mer tid för turneringar eftersom det är så himla kul, säger hon.

Under torsdagen avgjordes också heads-up-SM och där fick Gustav "gurre5" Ekhagen äntligen vinna. Äntligen, eftersom han var tvåa i samma event 2008. Han belönades med 3 712 euro, 34 000 kronor, för sin insats.

– Jag kommer att lägg undan pengarna till en lägenhet, säger han.

SM på Unibet.com fortsätter under fredagskvällen med Fixed Limit-eventet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker