Annas Motorlista

POLE POSITION

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1 Zoran Stefanovic

Måste ändå vara veckans snackis. Han har ingen startplats till årets F1 för sitt Stefan GP, men han har redan skickat material till premiären i Bahrain och han kommer att presentera sin bil och göra de första testerna den 25 februari. Det snackas om att Kazuki Nakajima och Ralf Schumacher ska köra bilarna. Antingen är karl superklyftig och på väg att göra årets grej eller också gör han ett riktigt felsteg.

2 Fernando Alonso

Han var absolut snabbast under testerna i Valencia. Det säger kanske inte så mycket, men det verkar som om Ferrari är på väg mot en bättre säsong än i fjol. Felipe Massa körde även han på topptider de inledande dagarna. Nästa tester kör i Jeres med start den 10 februari.

3 Joakim Ljunggren

Han gjorde det igen, nu tog han brons i endurons inomhus-VM. Samma medalj som han lade beslag på i VM utomhus tidigare i höstas. Vann gjorde polacken Tadeusz Blasuziak. Nu väntar SM-premiären den 28 februari.

4 25

För att det är det antal poäng som segraren i F1 får kommande säsong. Från och med nu får tio bilar poäng enligt följande: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Dessutom måste de tio främsta bilarna i kvalet starta med samma däck som de hade när de körde i Q3.

5 Michael Schumacher

Visade på testerna i Valencia att kroppen håller och att han är en bra förare, men han har en bit upp till de snabbaste. Själv tror han inte att Mercedes har en vinnande bil i inledningen av säsongen.

6 Patrik Flodin

Lagom till svenska rallyt byter han bil. Han skulle ha kört PWRC med en Mitsubishi Lancer Evo IX, men ska nu köra Grupp N med en Subaru.

7 Valentino Rossi

Nöjd efter de första testerna inför årets MotoGP. Han var klart snabbat under båda dagarna och den enda under 2:01. Tvåa var Casey Stoner.

8 Nick Heidfeld

Fick ingen styrning i F1, i stället blir han testförare och tredjeman hos Mercedes. Heidfeld har kört i F1 under tio år, men aldrig lyckats vinna något lopp. Han är därmed den tredje tyske föraren i teamet.

9 Jean Alesi

Tillsammans med Giancarlo Fisichella och Toni Vilander ska han köra Le Mans Series. De delar på en Ferrari F430.

10 Vitalij Petrov

Det är Renaults andra förare vid sidan av Robert Kubica. Ryssen presenterades samtidigt som bilen och körde sina första tester i veckan,resultatet var klart godkänt.

MOTORSTOPP

Marcus Ericsson

Uppkörningen från 19 till åttonde plats i GP2-loppet för det nya teamet Super Nova var imponerande. Men tyvärr slutade gårdagens race med en avåkning efter en duell med Michael Herck (DPR), då var det bara tre varv kvar till mål. Hade han tagit åttondeplatsen hade han haft pole i dag, men i stället blir det start från ruta 17.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM