Isildur1 har redan spelat bort miljoner

SPORTBLADET

Tung start på nya jobbet för svensken

Hemlige supersvensken "Isildur1" har fått en tung inledning på sin nya karriär som Pokerstars-proffs.

Efter mindre än två veckor är han back en miljon kronor efter tunga förluster mot framförallt Phil "mrsweets28" Galfond.

– Han är en komplett galning, säger Phil Galfond.

Efter en strålande start som proffs för Pokerstars.com har "Isildur1" backat, backat och backat ännu mer under den senaste veckan. Från att ha varit två miljoner plus är den hemlige svensken nu på rejält minus på sin nya sajt, enligt trackingsajten Pokertableratings handlar det om 141 822 dollar eller en miljon kronor på bara två veckor.

Galfond har tagit pengarna

I den första "SuperStar Showdown", där vem som helst kan utmana svensken, mot Isaac "philivey2694" Haxton backade "Isildur1" 41 700 dollar eller 285 000 kronor. Men det är superstjärnan Phil "mrsweets28" Galfond som tagit svensken på de största pengarna. Från att ha varit back över 400 000 kronor mot svenske och nere på nästan noll på Pokerstars-kontot är han nu plus 259 179 dollar, 1,8 miljoner, mot svensken.

"Komplett galning"

– Kontot var nästan tomt så jag blev faktiskt stressad, eftersom jag ville kunna fortsätta vad jag visste skulle kunna bli en lång och svängande match. Jag avslutade med att ha flytet vid rätt tidpunkter och kunde kamma hem en stor vinst. Men han är en komplett galning, så orädd och aggressiv, skriver Phil Galfond i sin blogg.

Galfond erkänner också att han hade en hel del tur som kunde plussa så pass stort mot svensken.

– Jag kände att jag hade en edge (liksom alla andra pokerspelare) men jag hade stor tur under sessionen, det kan jag erkänna, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker