Torkan är över för Mattias Ekström

SPORTBLADET

Tog första DTM-segern sedan 2008

Foto: Mattias Ekström är jublande glad efter att ha tagit sedan sin örsta DTM-seger sedan 2008.

Segertorkan i DTM är över för Mattias Ekström.

I går i Valencia tog han första segern sedan Le Mans 2008.

– Nu är det dags att vara glad, det borde man alltid vara efter en seger, säger Ekström.

Mattias Ekström tog ledningen redan från start.

Under ett tag tappade han ledningen, men när Martin Tomczyk gick in i depå tolv varv från mål återtog Ekström ledningen som han höll in i mål.

Men det var tajt. I mål skiljde det bara fyra hundradelar till stallkamraten Tomczyk. Senare visade det sig dock att tysken brutit mot reglerna genom att använda ett däck som inte var tillåtet.

”Dags att vara glad”

Resultatet blev att Tomczyk diskades och förarna bakom flyttades upp en placering. Det spelade ingen roll för Ekström. Han tog första segern i DTM sedan oktober 2008 då han vann på Le Mans.

– Förra året hade jag inte en enda seger. Nu är det dags att vara glad, det borde man alltid vara efter en seger. Men vi måste också behålla vår koncentration i de närmsta racen, säger Ekström.

Ligger tvåa

I totalställningen ligger Ekström nu tvåa efter Bruno Spengler. Kanadensaren har inlett med två andraplatser medan Ekström var sexa i premiären.

Spengler tycker att förhållandena var tuffa:

– Banan var väldigt hal och förhållandena hade förändrats helt efter morgonens warm-up. Ekström var snabbare här i dag (läs i går) efter att vi dominerat på Hockenheim, men det är sånt som händer i DTM, säger Spengler och fortsätter:

– Jag är glad att ta över totalledningen och självklart skulle jag vilja säga det om ytterligare åtta race.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC