Loeb nobbar Le Mans

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Rallymästarens schema är så fullt att han tackar nej

Sébastien Loeb tvingas tacka nej till att köra Peugeot i Le Mans 24-timmars. Han har helt enkelt inte tid.

– Jag är ingen robot. Precis som alla andra vill jag ha tid för mig själv och min familj, säger Loeb till wrc.com.

Sébastien Loeb tackar nej till att köra Le Mans.
Foto: Citroën Racing
Sébastien Loeb tackar nej till att köra Le Mans.

Årets 24-timmarslopp på Le Mans går den 12 juni och planen var att rallyvärldsmästaren skulle köra en Peugeot 908 i tävlingen. Eftersom datumet inte krockar med rally-VM var förhoppningarna stora att Sébastien Loeb skulle köra för Peugeots fabriksteam som drivs av Citroën Racings chef Olivier Quesnel.

Le Mans skulle vara lustfyllt

Men efter att ha övervägt erbjudandet att köra Le Mans-bilen mot sina andra åtaganden med rally-VM och tester av nästa års bil, DS3:an, så valde Loeb att tacka nej till banracingen.

– Jag ville inte att Le Mans-grejen skulle bli en börda, jag ville köra 908:an för skojs skull. Men om det blir för mycket att testa C4:an, DS3:an och 908:an så måste jag fokusera på mitt huvudmål, även om jag gärna skulle göra alltihop, skriver Loeb på sin webbplats.

För få dagar med familjen

Beslutet var fattat på enkla grunder.

– Vi behövde flytta en testperiod med C4:an och den enda dag vi kunde hitta var den dag då jag var ledig och kunde åka hem mellan Rally Mexico och testet av Le Mans-bilen. Det blev för mycket. Jag vill gärna köra på bana, men efter flera veckor av tester och tävlingar skulle jag bara få två dagar hemma med min dotter, min fru och mina vänner. Jag är ingen robot. Precis som alla andra behöver jag tid för mig själv och min familj, förklarar Loeb som menar att det kommer fler tillfällen att köra Le Mans.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN