”Det blir en drömfinal”

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

STCC-mästerskapet avgörs på Mantorp i helgen

Richard Göransson, Fredrik Ekblom och Robert Dahlgren har alla chans att vinna STCC-titeln.
Foto: Mediaempire
Richard Göransson, Fredrik Ekblom och Robert Dahlgren har alla chans att vinna STCC-titeln.

I helgen smäller det, STCC-serien ska avgöras på Mantorp Park. Tre förare kan ta hem guldet, Robert Dahlgren, Richard Göransson och Fredrik Ekblom.

På lördag avgörs det vem som får lyfta segerbucklan.

I helgen är det dags för STCC-final på Mantorp. Mästerskapet är långt i från avgjort och tre förare har chans att slåss om titeln. Robert Dahlgren leder fem poäng före Richard Göransson som i sin tur har Fredrik Ekblom tretton poäng efter sig. I teammästerskapet toppar Ekbloms Biogasteam, före Dahlgrens Polestar Racing och Flash Engineering.

”En drömfinal”

Det är alltså upplagt för flera heta dueller. STCC-basen Bob Huzell är entusiastisk inför fajten på Mantorp.

– Det kommer att bli en drömfinal. Vi har tre av STCC:s bästa förare genom tiderna i kamp om titeln. Det är tre bilmärken, Volvo, BMW och Volkswagen och tre olika miljöanpassade drivmedel, etanol, alkylatbensin och biogas som står mot varandra, säger Huzell i ett pressmeddelande.

Dahlgren som tog hem den Scandinaviska cupen har kanske lite fördel av att självförtroendet är på topp efter bragden. Men Ekblom har varit vass i de senaste deltävlingarna och är den som plockat näst mest poäng under de senaste fyra heaten. Thed Björk som står utanför mästerskapsfajten bland förarna har varit allra segerrikast på sistone. Men Richard Göransson går inte heller att räkna bort.

– Vi har ett sämre läge men vi är fortfarande med, vi åker till Mantorp för att vinna STCC, säger Göransson i ett uttalande på sin webbplats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN