Golfstjärnan kommer ut som homosexuell: ”Har bara ett liv”

Melissa Reid.
Melissa Reid.

Melissa Reid, 31, har spelat Solheim Cup och vunnit flera tävlingar på touren – nu kommer engelskan, som den andra golfaren på kort tid, ut som homosexuell i en sport som anses väldigt konservativ.

– Jag har inte kunnat vara öppen om vem jag är och så öppen som jag velat med mitt privatliv, berättar hon.

I september berättade amerikanen Tadd Fujikawa, 27, för världspressen att han är homosexuell. Han blev då den första professionella golfspelaren att officiellt komma ut.

Han berättade då att han hoppades kunna göra skillnad i någon annans liv.

– Jag tillbringade alldeles för mycket tid åt att låtsas, gömma mig och att hata den jag var. Jag var alltid rädd för vad andra skulle tycka och säga. Jag hade psykiska problem i många år på grund av det. Nu står jag upp för mig själv och för resten av HBTQ-rörelsen, skrev han på Instagram.

Välkomnande miljö på touren

Nu kommer även den engelska golfstjärnan Melissa Reid ut som öppet homosexuell – som den andra aktiva proffsspelaren på kort tid.

I ett pressmeddelande berättar engelskan – som bland annat spelar på Europatouren och har varit med i Solheim Cup – om sitt beslut.

– Touren är en väldigt välkomnande miljö och det är ovanligt att någon har problem med olika sexuella läggningar. Det enda problemet som vi stöter på är att homosexualitet är olagligt eller illa omtyckt i vissa länder som vi spelar i, säger hon.

”Var stolt över vem du är”

Hon säger att hon länge inte vågat berätta för omvärlden om sin sexuella läggning på grund av en rädsla att inte få några sponsorer.

– Det finns också väldigt många mansdominerande sponsorer som letar efter en viss typ av spelare, så därför känner jag att jag inte har kunnat vara öppen om vem jag är och så öppen som jag velat med mitt privatliv, säger hon och fortsätter:

– Men sedan började jag fundera på varför företag ska vilja sponsra mig om jag inte kan vara mig själv. Det finns bara en som är som du i världen och du har bara ett liv. Så var ditt bästa jag och var stolt över vem du är. Det är då du hittar rätt personer att omges av för att du i slutändan ska kunna bli gladare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.