Sportbladet

Svängit värre i Karlstad

SPORTBLADET

Fyra raka mål av Mora – som ändå förlorade

KARLSTAD (TT)

Nykomlingen Mora skakade Färjestad på bortaplan och vände 0–2 till 4–2 i mittperioden.

Men skrällen uteblev.

Färjestad vaknade – och lyckades vinna med 5–4 (2–0, 0–4, 3–0).

– Jag sa några väl valda ord i periodpausen mellan andra och tredje, sade Färjestadstränaren Leif ”Strumpan” Strömberg.

Första perioden följde både förhandstipsen och Färjestads ritningar.

Peter Nordström hängde in 1–0 i ett power play som bara hann bli tre sekunder gammalt. Per Hållberg följde upp med att dundra in 2–0 från blålinjen, även det målet i power play.

Men sen hände något.

Glömde viljan

Färjestad glömde kvar viljan och inställningen i omklädningsrummet. Mora kastade prestigen, bestämde sig för att gå ut på isen och ge järnet.

Resultatet i den andra perioden? 4–0 till Mora.

2–1 (8,43). Peter Nylander förde in pucken mot mål. Håkan Bogg visade vilja och tryckte in pucken när Färjestad inte lyckades rensa undan den.

2–2 (12,35). Adam Andersson slängde in pucken mot mål, Håkan Bogg styrde in kvitteringen.

2–3 (17,21). Marko Kauppinen följde Adam Anderssons metod och slängde på nytt in pucken på mål, men nu behövdes ingen styrning. Pucken hittade in ändå bakom en skymd Daniel Henriksson i Färjestadskassen.

2–4 (18.55). Marcel Hossa spelade en djupledspuck till Rastislav Pavlikovsky som fri med Daniel Henriksson la en backhand mellan benskydden.

– Vi spelade respektlöst redan i första perioden, men drog på oss två dumma utvisningar som Färjestad utnyttjade. Sen i andra spelade vi skitbra. Jag vet inte om något lag någonsin har vunnit en period med 4–0 i Karlstad, sade Moras tränare Harald Lückner.

Men någon seger fick inte Moras heroiskt kämpande mannar. Till den tredje perioden var det nämligen dags för ytterligare en scenförändring.

Jönsson bakom vändningen

Och det var landslagskaptenen Jörgen Jönsson som låg bakom den.

Först smällde han in 3–4 på ett slagskott och därefter stötte han in matchavgörande 5–4 (Christian Berglund forcerade in 4–4 däremellan).

Färjestadstränaren Leif ”Strumpan” Strömberg var efteråt nöjd med segern, men inte med spelarnas inställning i mittakten.

– Det var pinsamt! Det spelar ingen roll om vi hade mött Arboga eller Örebro, så som vi spred puckar runt om oss har man inte råd att göra mot något lag. I periodpausen mellan andra och tredje sa jag några väl valda ord, sade Strömberg som sedan fick se en helt annan inställning.

Men spelare som Jonas Höglund, Mathias Johansson och Pär Bäcker har långt kvar till de deras normala standard.

I Mora svarade målvakten Tero Leinonen för en blek insats, men i övrigt spelade hela laget bra – framför allt fjärdekedjan anförda av trotjänaren Håkan Bogg.

TT

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet