Magnus Muhrén visade VM-form

SPORTBLADET

Västerås upp i topp i elitserien

Sandviken

Sandvikens Magnus Muhrén visade härlig form inför bandy-VM i elitseriens sista omgång. Han gjorde själv tre mål och låg bakom ytterligare fyra när Sandviken besegrade Boltic/Göta med 8-5 (5-2).

- Det känns som att jag är på gång igen, det gäller Sandviken också, sade han nöjt efter matchen.

Sandviken trampade gasen i botten direkt och ledde med 3-0 redan efter 13 minuters spel, mycket tack vare Magnus Muhrén. Patrik Nilsson gjorde första målet, framspelad av Muhrén. Det andra gjorde Muhrén själv, ett lågt och välplacerat skott från distans. Det var också Muhrén som blev neddragen i situationen som föregick den straff som Stefan Andersson gjorde 3-0 på.

- Jag har fått bättre fart på skridskoåkningen. Det var tungt och segt i december och i början av januari. Kanske hängde det ihop med en fix idé jag fick att gå ner i vikt. Nu äter jag normalt igen och det känns bättre, sade Muhrén.

Innan Muhrén gjorde 4-0 hade han också hunnit missa ett friläge. Efter Saiks fjärde mål såg matchen ut att vara helt punkterad. Två snabba Boltic-mål skapade lite spänning men precis före paus gjorde Patrik Nilsson 5-2, framspelad av Muhrén.

Vackert samspel

Spelkvalitén i sjönk en del i andra halvlek. Hemmaspelarna ägnade sig mycket åt soloåkningar och fastnade oftast i Boltic-försvaret. Med vissa undantag. Samspelet före hemmalagets 7-3 mellan Muhrén och Henrik Hagberg var av världsklass. Bolticförsvaret dyrkades upp helt innan Muhrén var sist på bollen.

Några minuter senare lekte Muhrén bort Bolticförsvaret på egen hand innan han spelade fram Patrik Nilsson till hans fjärde mål i matchen. Nilsson är reserv på hemmaplan i VM-truppen.

- Som det såg ut i dag skulle nog han också varit med, berömmer Muhrén och skrattar.

I VM som inleds på söndag i ryska Kazan är Muhrén en av tre anfallare. Han har då ett lite tyngre ansvar på sina axlar när VM drar i gång än övriga fem Sandvikenspelare i landslaget. Muhréns båda anfallskollegor i landslaget David Karlsson och Johan Andersson är debutanter.

- Det finns en anledning att Karlsson och Andersson är med, de har presterat bra i serien. Jag som varit med ett tag får försöka komma med lite tips, säger Muhrén.

Målvaktsmatch i Vetlanda

I matchen mellan Vetlanda och Edsbyn fanns landslagets båda målvakter, Andreas Bergwall och Anders Svensson på isen. Svensson vann den matchen i matchen, han släppte bara in ett mål, Bergwall i hemmamålet fick kapitulera fem gånger.

Hammarbys David Karlsson räddade en poäng för sitt Hammarby borta mot Villa/Lidköping. Med fyra minuter kvar av matchen kvitterade han till 3-3. Det var 21:a matchen i rad som Karlsson gjorde mål.

Anders Östling gjorde båda målen för Västerås i segermatchen borta mot Broberg, seger med 2-1. Därmed övertog Västerås serieledningen från Villa/Lidköping.

Sune Karlsson/TT