Stor fördel Vargarna i slutspelskampen

SPORTBLADET

Det är stor fördel Vargarna i kampen om den sista platsen i speedwayens SM-slutspel.

Norrköpingslaget besegrade Västervik med 50-40 och tog sig förbi Ikaros Smederna i tabellen.

– Nu har vi allt i egna händer, säger lagledaren Peter Jansson.

Foto: Vargarnas Pontus Aspgren.

Peter Karlsson svarade för en fantastisk insats när Smederna mötte Indianerna på motorstadion i Sannahed. 44-åringen visade bakhjulet för VM-förarna Fredrik Lindgren och Niels-Kristian Iversen och körde in 17 poäng på sina sju heat.

Hur summerar man en sådan insats med ett ord?

– Surt, säger Peter Karlsson.

– Man tänker inte på den egna insatsen efter en sådan här match, fortsätter den rutinerade smedföraren.

Passerade Smederna

Ordvalet, och besvikelsen, förklaras med att Indianerna vann matchen med 46-44 sedan Smederna tappat en 4-2-ledning i sista heatet.

– Det hade sett bra ut om vi vunnit, men (Grzegorz) Zengota blev omkörd på sista varvet. Nu fick vi bara med oss bonuspoängen. Det är synd att det inte räckte till en lagpoäng eller två, säger Peter Karlsson.

Samtidigt, under de mörka regnmolnen i Norrköping, ljusnade läget för Vargarna, som besegrade avsågade Västervik med 50-40 och passerade Smederna i tabellen.

– Känslan är jättebra, men det är mycket jobb kvar, säger Peter Jansson, Vargarnas lagledare.

”Först ska vi dit”

Det där är en sanning med modifikation. Segern innebär att Vargarna i princip har säkrat den sjätte och sista slutspelsplatsen.

Visst, enligt tabellen skiljer det bara en poäng mellan Vargarna och Smederna, som möts i den sista omgången. Till saken hör dock att Norrköpingslaget vann lagens första möte med hela 60-30, vilket betyder att bonuspoängen i det närmaste är i hamn.

Vargarna har dessutom bättre förarpoängskillnad, -14 att jämföra med -38.

– Vi vet om förutsättningarna, att vi måste åka dit och ta 30 poäng. Men jag vill gärna vinna i Eskilstuna också. Det gäller att ”ladda på” inför ett slutspel - och först ska vi dit, säger Peter Jansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway